Fără categorie

Adina Valean, gazda unui eveniment referitor la combaterea exploatarii forestiere ilegale in muntii Carpati

Adina Valean, gazda unui eveniment referitor la combaterea exploatarii forestiere ilegale in muntii Carpati

Adina Valean, presedintele Comisiei pentru Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara, a gazduit, pe 22 noiembrie, un eveniment dedicat combaterii exploatarii forestiere ilegale din muntii Carpati.

“Zona Carpato-Danubiana este considerata adeseara Inima Verde a Europei. Regiunea include multe dintre cele mai spectaculoase zone de salbaticie si cateva dintre cele mai mari zone acoperite cu paduri virgine, in care isi gasesc adapostul doua treimi din populatia Europeana de ursi, rasi si lupi”, a declarat europarlamentarul PNL.

La eveniment au participat reprezentanti ai Comisiei Europene si membri ai Parlamentului European, precum si activisti de mediu si autoritati nationale.

“Regulamentul UE cu privire la exploatoarea lemnului are ca scop combaterea exploatarii forestiere ilegale si plasarea lemnului din importuri din tari terte pe piata europeana. Dar revizuirea acestei legislatii in 2016 a aratat ca atat Statele Membre cat si sectorul privat trebuie sa depuna eforturi mult mai mari pentru ca aplicarea acestei legislatii sa fie eficienta. In Romania, imbunatatirea cadrului legal cu privire la exploatarea ilegala a lemnului ar trebui sa fie o prioritate, mai ales cu privire la prima plasare pe piata si folosind instrumente de preventie, precum mecanismele de trasabilitate”, a conchis Adina Valean.

Next article Ceremonia de semnare a ETS
Previous article Adina Valean participa la Africa Conference in Parlamentul European

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment