Fără categorieIndustrie

Este timpul să stabilim obiective ambițioase pentru viitor, fără a afecta industria, păstrand o abordare neutră din punct de vedere tehnologic

Este timpul să stabilim obiective ambițioase pentru viitor, fără a afecta industria, păstrand o abordare neutră din punct de vedere tehnologic

Adina Vălean, Presedinte al Comisiei pentru Mediu Sanatate Publica si Siguranta Alimentara din Parlamentul European și președintă a Forumului pentru Mobilitate si Societate a gazduit conferinta ” Decarbonsiation of Road Transport ” dedicata solutiilor pentru decarbonizarea transportului rutier.

Vehiculele cu emisii scăzute, inclusiv automobilele cu pile de combustie și motoare electrice, au jucat un rol central între variantele dezbatute la acest eveniment găzduit de Reprezentanța Bavariei pe langa institutiile europene. Dezbaterea a atras atenția factorilor de decizie, a reprezentanților industriei și a ONG-urilor. Acestia au discutat despre modul prin care Europa poate atinge obiectivul ambițios de reducere a emisiilor de carbon.

“Decarbonizarea transportului rutier face parte din marea dezbatere privind emisiile de carbon care devine de cele mai multe ori una dogmatică. Din acest motiv, cred că este un moment foarte bun pentru a ne concentra discuția asupra rezultatelor și acțiunilor clare. Acum avem avantajul unei comisii europene, care este hotărâtă să urmărească o mai bună reglementare prin abordarea cauzelor reale și luând în considerare toate efectele. Noua legislație privind decarbonizarea va reprezenta o oportunitate de a stabili niveluri ambițioase dar corecte pentru emisiile de CO2 generate de vehicule, fără a crea dezavantaje competitive pentru industria europeană. Aceasta este, de fapt, schimbarea majoră a politicilor, care ar trebui să tina titlurilede presa.” a declarat in deschidere Adina Valean Presedinele Forumului European pentru Mobilitate si Societate.

“UE se află pe o cale de decarbonizare a economiei sale, inclusiv a transportului, iar datoria Europei este de a accelera pe acest drum pentru a finaliza nota de plata a costurilor și a începe să profite mai repede de beneficiile deciziilor luate. Pentru a face acest lucru, este esențial ca majoritatea consumatorilor și industriei să sprijine politicile noastre. În caz contrar, vom avea politici care nu sunt aplicate la timp sau care nu ajung la țintă. Să luăm, de exemplu, politicile actuale care sprijină electrificarea vehiculelor, este destul de clar că nu sunt eficiente inmasura in care consumatorii aleg vehiculele electrice in proportie de doar 1,1% din totalul vehiculelor noi achizitionate.” A adugat Adina Valean.

Noul regulament privind decarbonizarea trebuie să găsească acele măsuri care permit consumatorilor să decidă ce soluție mai puțin poluantă li se potrivește cel mai bine. Poate vor fi caroseriile ușoare, gazul comprimat, , combustibilii cu cifră octanică mai ridicată sau noi servicii, cum ar fi flotele de partajare a autoturismelor sau chiar transportul public. Cu toate acestea, trebuie să ne asigurăm că legislația noastră creează o concurență sănătoasă între toate aceste soluții, în loc să prescrie una, care nu este accesibilă și nici macar cool.”, a conchis Adina Valean

Începând cu 1999, Forumul pentru mobilitate și societate (FMS) reunește comunitatea transporturilor și a mobilității pentru a dezbate, a obține perspective pe termen lung și a dezvolta viziuni pentru mobilitatea de mâine.

FMS adună principalii actori instituționali din Europa, inclusiv deputații din Parlamentul European, reprezentanți ai Comisiei Europene, experți din industrie și societatea în ansamblu. Acest Forum nu încearcă să ofere o perspectivă definitivă asupra unui anumit subiect, ci examinează dezbaterile actuale privind problemele de mobilitate dintr-o varietate de perspective, astfel încât să poată fi găsite soluții noi. FMS organizează în mod regulat conferințe, discuții de grup, ateliere de lucru, evenimente de rețea și vizite pentru membrii săi și comunitatea largă a părților interesate.

Next article Adina Vălean a participat la o vizită de lucru la Centrul European pentru coordonarea răspunsurilor la situații de urgență
Previous article Adina Valean: "Cristian Busoi este foarte respectat de colegii din Parlamentul European"

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment