DiscursuriNoutățiPolitică externă

Adina Vălean găzduiește o întâlnire de lucru cu Președintele Insulelor Marshall, Dr Hilda C. Heine

Adina Vălean găzduiește o întâlnire de lucru cu Președintele Insulelor Marshall, Dr Hilda C. Heine

În contextul dezbaterii plenare cu privire la retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, Adina Vălean, președinte al Comisiei pentru mediu din Parlamentul European, a găzduit o întâlnire de lucru al cărei invitat special a fost Dr Hilda C. Heine, președintele Insulelor Marshall.

„Procesul început la Paris este ireversibil. Ne menținem angajamentele pe care ni le-am asumat la semnarea acordului. Vom participa la Conferința COP 23 de la Bonn, în noiembrie, și vom folosi această oportunitate să discutăm cu parlamentari din celelalte țări, și din Statele Unite, pentru a continua să susținem un răspuns global la schimbările climatice. Va trebui, astfel, să dezvoltăm mijloace creative de cooperare cu actorii din Statele Unite care doresc să ni se alăture în continuare în lupta împotriva încălzirii globale”, a declarat Adina Vălean.

La întâlnire, au participat membrii ai Comisiei de Mediu a Parlamentului European și delegația din Insulele Marshall.

„Sunt foarte încântată că o avem alături de noi pe Excelența Sa, doamna Dr. Hilda Heine, președintele așa-numitei Coaliții High Ambition. Doamna Heine ne-a prezentat cum vede Domnia Sa acțiunea globală împotriva schimbărilor climatice în acest nou context internațional. De asemenea, ne-a descris situația insulelor mici, afectate profund de încălzirea globală. Îi sunt recunoscătoare pentru vizită și o asigur de prietenia și deschiderea pentru cooperare a Uniunii Europene”,  a conchis europarlamentarul PNL.

Next article Adina Valean arata asul din maneca lui Cristian Busoi
Previous article Adina Valean's speech on President Trump's decision to withdraw from the Paris Agreement

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment