NoutățiPolitică externăTelecomunicații

Adina Vălean găzduiește un eveniment dedicat fluxului internațional de date

Adina Vălean găzduiește un eveniment dedicat fluxului internațional de date

În data de 22 martie, Adina Vălean, președinte al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară a găzduit un eveniment dedicat necesității unor reguli predictibile în ceea ce privește fluxul internațional de date. Adina Vălean este un sustinator al includerii unui limbaj specific care să permită înglobarea fluxurilor transfrontaliere de informații în cadrul acordurilor comerciale precum TTIP, pentru a evita noi bariere non-tarifare care ar risca să fragmenteze piața digitală.

Un exemplu al unei astfel de bariere este restricționarea fluxului de informații prin localizarea fortata a serverelor și a centrelor de date. ”O astfel de politică crește cheltuielile administrative și costurile desfășurării afacerilor economice, ceea ce dăunează grav competitivității și limitează gama de servicii disponibile pentru consumatori,” a declarat Adina Valean. Acum mai mult ca niciodată, Uniunea Europeană trebuie să înlăture aceste obstacole auto-impuse în piata digitala globala.

În cadrul evenimentului și-au prezentat propriile perspective în privința subiectului: Ambasadorul Luminița Odobescu, Reprezentant Permanent al României la UE, Asa Webber, adjunct al Reprezentatului Permanent al Suediei la UE, Maria Martin-Prat, director pentru Comerț Digital la Comisia Europeană, Corinna Schulze, director pentru afaceri guvernamentale la SAP, Rene Summer, director Relații Guvernamentale la Ericsson și Carolina Dacko, de la firma de avocatura Mannheimer Swartling.

UE este cel mai mare exportator net de servicii digitale, dar companiile ce oferă aceste servicii au funcții globale care acționează sub jurisdictia mai multor state. Adina Vălean considera că ”protecționismul digital nu duce la standarde mai ridicate de protectie a datelor. Dar includerea unui limbaj specific asupra transferurilor de date duce la promovarea și diseminarea principiilor de protectie a datelor cu caracter personal in acordurile cu partenerii noștri din întreaga lume“.

 

Next article Ora Pământului, în această seară de la 20:30
Previous article Adina Vălean, în top 40 membri ai Parlamentului European care contează în 2017

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment