NoutățiPolitică externă

Adina Valean gazduieste un eveniment despre politici de inovare impreuna cu Misiunea Israelului

Adina Valean gazduieste un eveniment despre politici de inovare impreuna cu Misiunea Israelului

Pe 5 aprilie, Adina Valean, vice-presedinte al Parlamentului European, a gazduit un eveniment despre politici de inovare impreuna cu Misiunea Statului Israel pe langa Uniunea Europeana.

“In activitatea mea, ma ocup de sectorul digital si cel de telecomunicatii si lucram acum la masuri care sa asigure o piata unica digitala in Europa. Ne indreptam eforturile spre a elimina barierele din piata, prin reforma regulilor pentru sectorul de telecomunicatii si a celor care guverneaza sectorul online. De asemenea, ne uitam spre armonizarea sistemului de TVA, pentru a crea o piata unde ideile se pot dezvolta cu succes. Mai mult, o parte importanta a bugetului Uniunii se indreapta spre inovare. De exemplu, Horizon2020 este cel mai mare buget UE destinat inovarii si cercetarii, cu 80 de miliarde de Euro disponibile pentru o perioada de 8 ani”, a declarat Adina Valean.

La eveniment au participat membri ai Parlamentului European si ai Misiunii statului Israel pe langa Uniunea Europeana, precum si reprezentanti ai industriei.

“In dezvoltarea unor politici care sa conduca la inovatie in Uniunea Europeana, ne uitam si catre alte povesti de succes. Ma bucur ca il avem astazi alaturi de noi pe Dr Avi Hasson, Chief Scientist la Ministerul Economiei din Israel, care ne va prezenta politica Israelului de inovare. Cred ca sunt foarte multe lucruri pe care le putem invata unii de la altii pentru a crea un mediu propice pentru start-ups si cred ca o cooperare mai stransa intre Uniunea Europeana si Statul Israel in acest domeniu ne va aduce multe beneficii”, a conchis vice-presedintele Parlamentului European.

 

Next article Adina Valean, keynote speaker cu ocazia lansarii Casei Competitiei in domeniul telecomunicatiilor
Previous article Adina Valean, speaker cu ocazia lansarii studiului “Building a Transatlantic Digital Marketplace”

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment