Noutăți

Adina Valean, keynote speaker la un eveniment dedicat reglementarilor publice cu privire la cancerul de san metastatic

Adina Valean, keynote speaker la un eveniment dedicat reglementarilor publice cu privire la cancerul de san metastatic

Marti, 17 octombrie, Adina Valean, presedinte al Comisiei pentru Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara, a participat, in calitate de keynote speaker, la un eveniment dedicat reglementarilor publice cu privire la cancerul de san metastatic.

“In 2009, la nivelul Uniunii Europene, am stabilit un target ambitios de a reduce incidenta cazurilor de cancer cu 15% pana in 2020. Intre timp, 23 din cele 28 de State Membre au creat planuri nationale de control al cancerului. Mai bine de 500 milioane de teste de screening pentru cancerul de san, cervical si colorectal vor fi incluse in programele publice de preventie in Uniunea Europeana pana in 2020. De asemenea, am inregistrat un progres semnificativ in dezvoltarea unui sistem durabil de monitorizare a sănătății și coordonare a registrelor de cancer. Mai mult, incepand cu 2015, Comisia europeana a dezvoltat o initiativa axata pe pacientii care sufera de cancer la san, pentru a imbunatati si armoniza tratamentele disponibile in Europa,” a declarat Adina Valean.

La eveniment, au parcipat asociatii de pacienti, reprezentanti ai comunitatii stiitifice si medicale, industria farmaceutica, dar si reprezentanti ai institutiilor europene.

“In lupta impotriva cancerului mamar, trebuie sa facem uz de cele mai moderne tehnologii in domeniu, sa folosim telemedicina si aplicatiile de e-health pentru screening si preventie si sa incurajam utilizarea terapiilor avansate. Mai mult decat atat, astazi nu se stie exact numarul de pacienti care sufera de cancer la san metastatic, chestiune pe care trebuie sa o schimbam prin crearea registrelor nationale si Europene de monitorizare”, a conchis europarlamentarul PNL.

Next article Adina Valean participa la marsul de comemorare a victimelor atentatelor teroriste
Previous article Solutia pentru reducerea dependentei de o singura sursa de aprovizionare o reprezinta interconectarea retelelor si accesul la piata globala

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment