NoutățiPolitică externă

Adina Valean participa la Africa Conference in Parlamentul European

Adina Valean participa la Africa Conference in Parlamentul European

Adina Vălean (PNL, PPE), președinte al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din PE, a co-prezidat miercuri Conferința la nivel înalt privind un nou parteneriat UE-Africa.

”Sunt cu adevărat încântată să mă aflu astăzi aici și să co-prezidez a doua partea a mesei rotunde despre investiții. Comisia ENVI urmărește cu mare atenție inițiativele ce au ca scop protecția mediului înconjurător, lupta împotriva schimbărilor climatice și proiectele care urmăresc să atinga Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Astăzi sunt dornică să învăț mai multe despre sectorul privat și inițativele societații civile privind reducerea deseurilor si a poluării, in special poluarea cauzată de plastice”, a spus Vălean în cadrul lucrărilor conferinței.

”Dupa cum știți, ne aflăm în prezent în mijlocul negocierilor privind pachetul economiei circulare și vom lucra cât de curand la o strategie privind plasticele, pe care Comisia o va adopta. O alta mare provocare cu care toți ne confruntăm, este lupta împotriva schimbărilor climatice. Tocmai ce m-am intors de la Conferința Schimbarilor Climatice (COP23) și aș dori să subliniez cât de important este să fim uniți în această luptă și cât de important este să vă alăturați și voi eforturilor noastre pentru a asigura punerea in aplicare a Acordului de la Paris”, a mai declarat Vălean.

Conferința a reunit lideri politici, factori de decizie și experți care au discutat pe trei mari dimensiuni: 1) Pacea și securitatea și democrația, buna guvernare și drepturile omului; 2) Atragerea de investiții pentru o dezvoltare și o creștere durabilă și favorabilă incluziunii; 3) Migrația, tineretul și dezvoltarea umană.

La finalul intervenției sale în cadrul conferinței, Adina Vălean a salutat o importantă inițiativă verde și privind mediul realizată în Africa și finanțată parțial de către Uniunea Europeană.

”În acest sens aș dori să salut inițiativa de lăudat, numită: ‘’Marele zid verde”, o centură de arbori cu o lungime de 7,000 de km care se întinde din Senegal până pe zonele de coastă din Djibouti. Acest proiect realizat de Uniunea Africană a fost parțial finanțat de Uniunea Europeană și are multiple obiective. Blocarea nisipurilor din deșertul Sahara opreste extinderea ulterioară a deșertului, restaurând astfel 50 de milioane de hectare de teren și absorbind aproximativ 250 de milioane de tone de carbon”, a conchis eurodeputatul român.

Conferința privind parteneriatul UE-Africa a avut loc înaintea următorului summit UE-Africa si a fost gazduita de Parlamentul European.

Next article Adina Valean, gazda unui eveniment referitor la combaterea exploatarii forestiere ilegale in muntii Carpati
Previous article Europa conduce lupta impotriva schimbarilor climatice!

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment