IndustrieNoutățiTelecomunicații

Adina Valean participa la Conferinta Anuala a Camerei de Comert Americane

Pe 17 martie, Adina Valean, vice-presedinte al Parlamentului European, a participat, in calitate de speaker, la Conferinta Anuala a Camerei de Comert Americane.

“Cand a aparut internetul, cele mai multe servicii online aveau rolul de a conecta oamenii intre ei. Acum, ele trebuie sa conecteze aparate intre ele. Mai mult, unele companii folosesc un numar mult mai mare de senzori – care conecteaza zeci de miliarde de lucruri, spre deosebire de sute de milioane de oameni. Infrastructura, asadar, sta la baza dezvoltarii Internetului Tuturor Lucrurilor”, a declarat Adina Valean.

La dezbaterea despre cea de-a patra revolutie industriala au participat membri ai Comisiei Europene si reprezentanti ai industriei si mediului de afaceri.

“Sigur ca infrastructura este doar o parte a acestei chestiuni. Cealalta se refera la date. Parlamentul European a luat deja o pozitie, adoptand saptamana trecuta pachetul pentru economia bazata pe date. Cred ca sunt doua elemente importante aici. In primul rand, cum ne asiguram ca datele circula liber in piata interna? In al doilea rand, trebuie sa discutam despre regimul de proprietate al datelor. Cine detine controlul asupra datelor care circula intre aparate, roboti si senzori?” a mai mentionat Adina Valean.

 

Next article Adina Valean, speaker cu ocazia lansarii studiului “Building a Transatlantic Digital Marketplace”
Previous article Adina Valean participa la World Mobile Congress 2016

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment