NoutățiPolitică externă

Adina Valean participa la intalnirea bianuala dintre Parlamentul European si Congresul Statelor Unite ale Americii

Adina Valean participa la intalnirea bianuala dintre Parlamentul European si Congresul Statelor Unite ale Americii

Intre 26 si 27 iunie, Adina Valean, Vice-Presedinte al Parlamentului European si membru al Delegatiei pentru relatia cu Statele Unite ale Americii, a participat la cea de-a 78-a intalnire a Transatlantic Legislators’ Dialogue in Haga, Olanda.

La dezbatarea cu privire la comertul international, europarlamentarul PNL a declarat: “Regiuni emergente precum China sau India vor domina comertul international in viitorul apropiat. Prin revitalizarea proiectului transatlantic, nu doar ca vom readuce economia pe un fagas de crestere, dar pozitia noastra pe scena internationala va fi consolidata. Ma bucur sa vad capitolul pentru IMM-uri din TTIP aproape finalizat, Ma bucur, de asemenea, ca echipele de negociere au reusit sa gaseasca o formula fezabila de cooperare in cateva domenii-cheie: farmaceutice, textile, industria auto, tehnologia informatiei si a comunicatiilor, precum si industria chimica. Sper sa avem texte consolidate pe cat mai multe capitole la urmatoarea runda de negociere din iulie”.

Pe langa Acordul Transatlantic pentru Comert si Investitii, discutiile s-au axat pe lupta impotriva terorismului si pe cooperarea in domeniul politicii externe. Lupta impotriva terorismului va fi consolidata prin folosirea instrumentelor de colaborare, precum Terrorist Finance Tracking Programme, EU Passenger Name Record Directive, dar si EU-US Umbrella Agreement. De asemenea, Uniunea Europeana si Statele Unite vor lucra impreuna pentru a stabili metode de combatere a radicalizarii in mediul online.

Next article Adina Valean, keynote speaker la Conferinta Anuala ECTA
Previous article Adina Valean lanseaza competitia #InnoApps2016 la Parlamentul European

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment