DiscursuriNoutăți

“Ceea ce eu urmaresc, am facut si voi face in continuare este sa pledez pentru politici care aduc un avantaj Romaniei.”

“Ceea ce eu urmaresc, am facut si voi face in continuare este sa pledez pentru politici care aduc un avantaj Romaniei.”

Sinaia nu e un loc in care vin in campanie sa vorbesc despre voturi, ci este, intr-o mare masura, acasa. Vin astazi in fata dumneavoastra cu o tolba de performante recunoscute in tara si la Bruxelles.

Din 2007 pana astazi, chiar daca presedintii grupului liberal s-au schimbat, eu am ramas vice-presedinte, pentru ca m-am bucurat de sprijinul si recunoasterea colegilor mei europeni. Faptul ca ONG-ul “Votewatch” m-a desemnat ca fiind cel mai influent europarlamentar si nu dintre romani, ci dintre toti cei 800, este pentru mine, pentru liberalii romani, si pentru Romania, un plus de imagine extraordinar.

Mai mult, sunt singurul roman care sta in primul rand in sala de plen a Parlamentului, sau ceea ce noi numim “semi-cercul puterii”.

Din pacate in Romania ii cunoastem pe europarlamentarii care se duc la televizor sa vorbeasca despre politica interna. Romanii ii cunosc pe cei mai bizari europarlamentari, Gigi Becali, Vadim, Elena Basescu. De aceea s-a creat imaginea ca un europarlamentar castiga mult si nu face nimic. Mai mult, aceasta stare de fapt a creat falsa imagine ca de ce se intampla la Bruxelles nu depinde nimic din viata noastra. Dar va spun ca exista o legatura foarte puternica si importanta intre viata de zi cu zi a cetatenilor europeni si legile care se adopta in Parlamentul European.

Acolo, pentru ca sunt reprezentanti din toate statele membre, fiecare trage pentru tara lui si pentru cetatenii ei. Cine va spune diferit, nu va spune adevarul sau nu stie. Acolo te duci sa te bati pentru lucruri care sunt relevante pentru tara ta. Ceea ce eu urmaresc, am facut si voi face in continuare este sa pledez pentru politici care aduc un avantaj Romaniei. De exemplu, daca vine o firma straina care ia fonduri europene pentru a investi in Comarnic, voi pleda pentru o obligatie ca acea firma sa foloseasca mana de lucru si companiile locale. Doar asa putem aduce o plus-valoare economiei locale.

Exista aceasta diferenta intre europarlamentarii nostri. Sunt unii care sunt foarte buni de gura si altii care inteleg despre ce e vorba. Si noi avem nevoie sa trimitem acolo cat mai multi din cei care inteleg despre ce e vorba. Sa stiti ca nu e adevarat ca toti europarlamentarii sunt la fel. Nu au inteles mai nimic nici cei de la PSD nici cei de la PDL din chestiunile relevante pentru Romania in Parlamentul European. Sunt foarte multe prostii si populisme pe care politicienii le fac si le spun la Bruxelles, dar sunt si multe chestiuni pozitive pentru care oamenii pe care i-ati trimis si ii veti trimite acolo se bat in fiecare zi. Votati liberalii pentru rezultatele de astazi si proiectele de maine!

Next article "Participarea la vot ne face cetateni europeni."
Previous article "Avem obligatia de a participa la vot pe 25 mai, de a alege cu intelepciune pe cine trimitem la Bruxelles sa ne reprezinte"

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment