NoutățiPolitică externă

CETA este cel mai modern si progresist acord de liber schimb pe care Uniunea European l-a incheiat vreodata

CETA este cel mai modern si progresist acord de liber schimb pe care Uniunea European l-a incheiat vreodata

Astazi, 15 Februarie, in plenul Parlamentului European la Strasbourg, s-a adoptat Acordul de Liber Schimb intre Uniunea Europeana si Canada.

Am sprijinit mereu incheierea acestui acord, iar votul de astazi arata ca Parlamentul European ramane un sustinator puternic al comertului international. CETA este cel mai modern si progresist acord de liber schimb si va permite eliminarea a 98% din taxele vamale si crearea unor oportunitati economice si investitionale extraordinare pentru statele membre UE. In plus, adoptarea CETA este direct legata de eliminarea vizelor pentru cetățenii români incepand cu 1 decembrie, conform angajamentului asumat de autoritățile canadiene”, a declarat Adina Valean, presedintele Comisiei de Mediu din Parlamentul European.

Acordul a fost votat cu 408 pentru, 254 impotriva si 33 abtineri.

CETA asigura protecția serviciilor publice și a dreptului de a reglementa în interes public. Comisia de Mediu a Parlamentului European si-a dat acordul asupra textului final, concluzionand ca sunt elemente suficiente de protectie a mediului, sanatatii publice si sigurantei alimentare pentru sustinerea acestui acord de liber schimb”, a conchis Adina Valean.

Next article INTERVIU: Adina Vălean, vicepreședinte al Parlamentului European
Previous article Legislația privind emisiile CO2 din agricultura trebuie sa ajute fermierii sa își îmbunătățească performantele de mediu fără a dauna competitivității lor economice

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment