EnergieIndustrieNoutăți

Conferință la Helsinki: Uniunea Europeană, o superputere globală

Conferință la Helsinki: Uniunea Europeană, o superputere globală

Am fost invitată să vorbesc la conferința “Uniunea Europeană – o superputere globală”, la Helsinki, alături de lideri politici din Europa. Bineînțeles, unul din subiectele abordate pe larg în conferință a fost mediul, cu focus pe schimbările climatice care amenință agresiv bunăstarea și viața oamenilor de pe pământ.

Câteva idei pe care le-am expus și la Helsinki:

Uniunea Europeană exercită o puternică influență globală. Politicile de mediu europene sunt un exemplu.
Ultimul raport despre încălzirea globală arată o creștere alarmantă de aproape 2°C a temperaturii globale, ceea ce ne duce într-o zonă de pericol.
Din experiența mea, ca președintă a Comisiei de mediu, sănătate publică și siguranță alimentară în Parlamentul European știu că e greu să ai politici comune universal agreate și că e și mai greu să implementezi aceste politici cu succes.
În Parlamentul European am lucrat în ultima vreme pentru alinierea politicilor de mediu cu prevederile Acordului de la Paris. Ne-am ocupat de eficiență energetică și piața de energie în ansamblu, emisiile de carbon, reciclare, reducere a consumului pentru factorii poluanți și economie circulară.
În momentul de față, UE e cel mai mare contributor la nivel mondial în lupta contra încălzirii globale.

În câteva săptămâni va începe conferința de la Katowice, ocazie cu care se va elabora o așa-zisă “Carte de reguli Paris” care ne va arăta cum se vor implementa deciziile luate de aproape toate statele lumii, la Paris, de luptă împotriva încălzirii globale.
Personal, cred că e util să păstrăm echilibrul și să avem politici pe care statele membre UE să le poată pună în practică, pentru că, de fapt, doar dacă aceste legi generează acțiune concretă dinspre autoritățile locale, ne vom atinge obiectivele pentru un mediu mai curat.

Next article Retrospectivă 2018 (ianuarie-martie): economie circulară și reducerea CO2
Previous article Pas decisiv pe calea reducerii poluării cu plastic a mediului înconjurător

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment