Noutăți

Daca sustinem Grecia, sustinem Europa

COMUNICAT DE PRESA

Bruxelles, 23 iunie 2011

Adina Valean, vice-presedinte al Grupului Aliantei Democratilor si Liberalilor din Parlamentul European (ALDE), a declarat, miercuri, in plenul PE, cu referire la situatia economica si politica din Grecia, ca “Europa are nevoie de coeziune, hotarare si unitate“, fiind pus la incercare proiectul european si nu doar testat de pietele internationale planul de austeritate grec.

In opinia europarlamentarului roman, “criza economica globala scoate in evidenta, din pacate, viziuni nationaliste si populiste dintre cele mai daunatoare”. Dupa o epoca de deschidere, toleranta si entuziasm pentru proiectul european, “in ultimii ani asistam la o deteriorare a unitatii si la o diviziune in randul europenilor in ceea ce priveste subiecte precum libera circulatie, imigratia, interesul national si, mai ales, banii”, a afirmat deputata europeana.

Adina Valean a condamnat declaratiile contradictorii ale unor politicieni europeni, “care nu fac altceva decat sa creeze si mai multa confuzie si speculatie pe piata. Daca, acum un an, Uniunea Europeana ar fi fost ferma si unita pentru a ajuta Grecia, acum nu am mai sari de la un plan de salvare la altul!”

“Avem nevoie de coeziune, hotarare si unitate,” a subliniat Valean, “si nu doar de solutii tehnice, pentru ca piata pune acum la incercare unitatea Europei, si nu planul de masuri de austeritate al Greciei.” In viziunea ei, “este esential sa existe o voce unitara care sa transmita un mesaj de sustinere si incurajare catre greci, pentru a arata ca Europa este intr-adevar de partea lor“. In plus, “ar trebui sa diminuam rata dobanzii la 3.5% si sa permitem mai multa flexibilitate in accesarea fondurilor europene. Nu trebuie uitat ca doar prin incurajarea investitiilor si promovarea cresterii economice, Grecia are o sansa reala de redresare“.

Sper ca maine liderii europeni sa dea dovada de solidaritate, pentru ca Grecia este doar o pagina din cazul Europei. Daca sustinem Grecia, sustinem Europa,” a conchis Adina Valean.

Next article Preturile la roaming scad, din nou, de la 1 iulie
Previous article Guvernul trebuie sa investeasca mai mult in internetul in banda larga

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment