DiscursuriNoutăți

65 de ani de la Declarația Schuman – Contribuția Grupului PPE la formarea Europei Unite

65 de ani de la Declarația Schuman – Contribuția Grupului PPE la formarea Europei Unite

In data de 8 mai 2015, Adina Ioana Vălean, Vicepreședinte al Parlamentului European, a găzduit evenimentul 65 de ani de la Declarația Schuman – Contribuția Grupului PPE la formarea Europei Unite, in București.

In deschidere evenimentului, Adina Vălean a declarat: “Declarația Schuman, fundamentul acestui proiect extraordinar numit Uniunea Europeana ne da prilejul de a-i onora pe părinții fondatori ai Uniunii. Vorbind despre Rober Schuman, Alcide De Gasperi, sau Konrad Adenauer, putem constata ca acești oameni deosebiți au avut la vremea respectiva o idee care a dus la schimbarea completa a Europei așa cum o cunoșteam si care a dus la Uniunea noastră de azi.

Ideile mari nu se nasc in strada, ideile mari sunt născute de lideri. Toate aceste personalitati a căror memorie o onoram au fost lideri in tarile si comunitățile lor. De aceea noi in Romania cu o societate aflata inca in formare trebuie sa folosim acest prilej pentru a reflecta la construcția societatii noastre. Pentru ca daca vrem sa avem succes ca societate, ca tara, ca membru al uniunii europene trebuie sa ne căutam liderii si sa ii ajutam sa ne conducă către o direcție care sa reprezinte un succes pe termen lung!

Uniunea Europeana este un proiect formare permanenta si a așa cum a început ea cu ideea punerii in comun a industriei de otel si cărbune, adică a unei piețe comune, așa trebuie sa si continue. La atatia ani de la declarația Schuman se afla inca modele de piața pe care nu am reușit sa le unificam. Așteptam sa finalizam împreuna cu Comisia Junker si cu leadershipul nostru politic Piata Comuna digitala si Uniunea Energetica Europeana.”

“Așa cum idea inițiala a declarației Schuman a fost punerea in comun a unei piete pentru a limita competiția intre statele semnatare așa si astăzi Europa trebuie sa reflecteze la ideea, ca o piata comuna pune la un loc interesul comun al statelor membre si trebuie sa limiteze competiția intre statele membre. Pentru ca inca astăzi, Uniunea Europeana este o Uniune a competiției dintre statele membre si care privește prea puțin către competiția cu piețele globale. Sunt absolut convinsa de succesul acestui proiect pentru ca oricâte probleme de etapa am intalni avem împreuna deja prea mult pentru a exista un alt drum mai bun”, a încheiat Adina Vălean

Evenimentul a fost organizat de Grupul Popular European din Parlamentul European si a fost găzduit de Adina Ioana Vălean împreuna cu Marian-Jean Marinescu, Vicepreședinte al Grupului Popular European din Parlamentul National si cu Anca Boagiu, Vicepreședinte al Partidului Popular European. Prilejit de Ziua Europei din 9 Mai evenimentul a reunit europarlamentari, parlamentari naționali, ambasadori, si reprezentanți ai universitatilor din București.

Next article Vicepreședintele PE, Adina Vălean despre cum poate deveni România un jucător important pe piața energetică
Previous article Trebuie sa implementam localizarea exacta si imediata prin GPS a apelurilor la 112

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment