DiscursuriNoutăți

Creatorii de artă trebuie să aibă doar grija creației și nu pe cea a zilei de mâine

Creatorii de artă trebuie să aibă doar grija creației și nu pe cea a zilei de mâine

Pe 23 si 24 februarie, la Bruxelles are loc conferinta anuala a creatorilor de muzica. Aceasta oferă o platformă europeană la nivel înalt, în care creatorii, reprezentanții industriei muzicale si membri ai Comisiei si Parlamentului European schimba opinii cu privire la libertatea de exprimare, drepturile de autor, noi modele de business, cooperarea internațională si remunerație echitabila.

Adina Valean, vice-presedinte al Parlamentului European, a tinut, cu aceasta ocazie discursul de deschidere, la Palatul de Arte Frumoase din Bruxelles.

Ca un consumator avid de arta, nu e nevoie să fiu convinsă cand vine vorba de valoarea – artistica, emotionala si de ce nu, financiara – pe care creatorii de arta si autorii de muzica le aduc in societatea si economia europeana. Industriile culturale si creative sunt responsabile pentru mai bine de trei la suta din produsul intern brut al Uniunii Europene, iar contributia la identitatea europeana este cu mult mai semnificativa,” a declarat Adina Valean, in deschiderea evenimentului.

La conferinta, au participat numerosi compozitori si reprezentanti ai guvernelor statelor membre, membri ai Parlamentului si Comisiei Europene, institute culturale, membri ai mediului academic, precum si organizatii neguvernamentale in domeniul culturii.

Este sistemul legislativ pe care il avem acum cel mai bun pentru a incuraja creativitatea si cresterea economica in acest sector? Este la zi cu evolutiile in tehnologie in intreaga lume? Le permite celor care lucreaza in industria creativa europeana sa fie competitivi la nivel global? Acestea sunt intrebarile cu care pornim la drum, cand discutam, la nivel european, legislatia pe drepturi de autor si proprietate intelectuala. Trebuie sa gasim abordarea corecta care să le permită autorilor să-și continue munca în condiții decente, să aibă timp și mijloace sa creeze in beneficiul tuturor,” a conchis europarlamentarul PNL.

Next article Adina Vălean a câștigat premiul "Europarlamentarul Anului 2015" la categoria "energie"
Previous article Aeroporturile si liniile aeriene se alatura campaniei de promovare a numarului european de urgenta a 112

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment