EnergieNoutăți

“Connecting Europe” un pas important pentru modernizarea infrastructurii europene

“Connecting Europe” un pas important pentru modernizarea infrastructurii europene

Bruxelles, 19 octombrie 2011

Adina-Ioana Vălean – Parlamentar European ALDE (PNL, Romania):

“In domeniul infrastructurii energetice avem nevoie de o singura retea, o singura piata, dar cu intrari multiple, pentru a securiza furnizarea cu energie si pentru a asigura preturi mici si competitivitatea economiei europene.”

“Connecting Europe” un pas important pentru modernizarea infrastructurii europene

Comisia Europeana a publicat astăzi pachetul “Connecting Europe”, compus din propuneri pentru dezvoltarea rețelelor integrate ale infrastructurii europene in domeniul transporturilor, energetic si al tehnologiei informației. Pachetul include si o propunere pentru lansarea fazei pilot a Inițiativei Obligațiunilor de Proiect Europa 2020 (Europe 2020 Project Bond Initiative). Totodată, acest pachet reafirma angajamentele asumate prin Cadrul Financiar Multianual prezentat de Comisie in Iunie 2011.

Adina-Ioana Vălean a prezidat seria conferințelor organizate de Grupul ALDE, cu titlul “Putem Finanța Infrastructura Europei ?”, care au avut ca tema asigurarea fondurilor din sectorul privat, necesare investițiilor in energie. In consecința rolul Uniunii Europene este de a adopta politici energetice stabile si corecte in care investițiile pe termen lung sa găsească un cadru propice dezvoltării. Accelerarea procedurilor necesare emiterii permiselor este importanta, însa in același timp trebuie finalizate reglementările tehnice care sa permită un flux neîngrădit al electricității si gazului peste granițe.

Adina-Ioana Vălean – Parlamentar European ALDE (PNL, Romania), declara:

In domeniul infrastructurii energetice avem nevoie de o singura rețea, o singura piața dar cu intrări multiple, pentru a securiza furnizareacu energie, si pentru a asigura preturi mici si competitivitatea economiei europene. De aceea propunerile Comisiei sunt o schimbare binevenita de la un discurs monopolizat de datorii, tăieri si falimente suverane. Aceasta este o zona in care bugetul Uniunii Europene poate aduce o valoare adăugata reala. Daca nu investim in rețele energetice moderne, vom plăti prețul in viitor: facturi mai mari la energie, emisii ridicate de carbon, “pene” de curent si fluctuații in furnizarea energiei, competitivitate scăzuta si locuri de munca mai puține. Finanțarea publica prin granturi sau prin obligațiuni de proiect nu trebuie sa distorsioneze piața ci sa se concentreze pe acele proiecte care întăresc securitatea furnizării energiei, care facilitează integrarea regenerabilelor si promovează inovațiile.

Pentru mai multe detalii legate de Conferința ALDE. “Putem Finanța Infrastructura Europei?” accesați următorul link:

http://www.alde.eu/event-seminar/events-details/article/can-we-finance-europes-major-infrastructures-37611/

Next article Roaming în UE: mai multe optiuni, mai multa calitate, preturi mai mici
Previous article Eliminarea obstacolelor din calea drepturilor cetatenilor

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment