EnergieNoutăți

“Industria europeana are nevoie de soluții sectoriale, soluții regionale si soluții pe termen mediu si lung.”

“Industria europeana are nevoie de soluții sectoriale, soluții regionale si soluții pe termen mediu si lung.”

Ieri, 14 ianuarie 2015, europarlamentarul PNL, Adina Vălean, Vicepreședinte al Parlamentului European, a găzduit împreuna cu Elisabeta Gardini, Președintele delegației italiene din Grupul PPE, cina de lucru intitulata “Competitivitatea Industriei Europene”.

In deschiderea dezbaterilor, Adina Vălean a declarat: “Industria petrochimica si cea energetica reprezinta coloana vertebrala a industriei productive europene. Pentru a putea crea un cadru propice dezvoltării industriale in Europa, avem nevoie de surse sigure de energie ieftina, iar acest lucru nu se poate întâmpla decât prin construirea unei piețe competitive. Crearea unei piețe europene a gazului, interconectarea rețelelor naționale si dezvoltarea de noi terminale de gaz lichefiat sunt soluții viabile care vor scădea nivelul prețului resurselor in Europa spre beneficiul consumatorilor si al industriei.

La dezbatere au participat reprezentanți ai industriei petroliere si petrochimice din Europa, precum si membri ai Parlamentului European. Dezbaterea dedicata competitivității industriale a identificat oportunitățile si amenințările cu care Europa se va confrunta pe termen mediu, precum relocarea industriei in afara granițelor Uniunii, si nevoia unui cadru legislativ care sa încurajeze investițiile in energie.

Industria europeana are nevoie de soluții sectoriale, soluții regionale si soluții pe termen mediu si lung. Nu mai putem impune rețete generale daca dorim dezvoltarea solida a bazei industriale Europene“, a spus in închidere Adina Vălean.

Next article VIDEO INTERVIU Adina Valean: "Sunt pentru legislatie mai aspra in scop de securitate, dar cu interceptari numai pe baza de mandat"
Previous article "Acum avem certitudinea ca este posibil sa obții date de localizare exacte pentru apelurile la 112. Acum putem salva mai multe vieți!"

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment