EnergieNoutăți

Inovarea este vitală pentru succesul Uniunii Europene

Inovarea este vitală pentru succesul Uniunii Europene
Inovarea este vitală pentru succesul Uniunii Europene
Inovarea este vitală pentru succesul Uniunii Europene
Inovarea este vitală pentru succesul Uniunii Europene
Inovarea este vitală pentru succesul Uniunii Europene

Adina Ioana Vălean, Vicepreședinte al Parlamentului European, a participat la cel de-al saptelea Summit European pentru Inovare, dedicat lansarii Pactului pentru Inovare.

Provocările cu care Europa se confruntă sunt din ce in ce mai complexe. Pentru unele dintre ele – inovarea este singura în măsură să le rezolve. Puternicul angajament european pentru inovare recunoaște rolul crucial pe care aceasta îl joaca in menținerea avansului tehnologic. Astfel, platforma knowledge4innovation a lansat Pactul pentru Inovare în Parlamentul European de la Bruxelles. Scopul Pactului este de a sprijini și de a spori o colaborare directă între părțile interesate și factorii de decizie politică. Semnatarii împărtășesc o viziune comună a unei Europe agile si competitive la nivel mondial, susținute de succesul industriei, mediului academic și spiritului antreprenorial.

In deschiderea conferinței, Adina Vălean a declarat: “Inovarea este vitală pentru succesul și competitivitatea Uniunii Europene pe arena mondială. Prin sprijinirea inovării, Uniunea va putea sa consolideze cercetarea pentru noi produse și servicii si va putea accelera punerea pe piața a acestor produse. Tinerii din Europa au luat în serios aceasta provocare, fapt reflectat de miile de start-up-uri ce propun noi soluții la nevoile moderne ale consumatorilor. Cu inovații care abordează aspecte de la energie la mașini conectate și securitatea cibernetică, tinerii inovatori europeni pregătesc continentul pentru a ramane un lider în industrie și tehnologie.”

La conferinta au participat membri ai institutiilor europene si reprezentanti ai industriei si ai mediului de afaceri.

“Suntem conștienți de puterea noilor modelele de business de a schimba modul în care funcționează piața, comportamentul consumatorilor si vanzarii produselor. Europa are resursele și capacitatea de a utiliza aceste schimbări pentru a trece la nivelul următor. Imaginați-vă că o majoritate de centrale electrice vor fi operate automatizat prin intermediul soft-urilor de management de producție, care vor avea capacitatea de a prezice congestia sistemelor de transport. Apoi imaginați-va declanșarea automata a centralelor cu gaz sau a producătorilor alternativi in timp real, îndepărtând orice pericol de black-out. Și atunci de ce sa nu avem servicii comerciale care sa prezică si sa reacționeze la orice fluctuație a producției si a consumului. Astfel, producătorii de energie conventionala vor avea capacitatea de a creste nu numai productivitatea și calitatea rezultatelor, ci, de asemenea, de a anticipa și de a face uz de avantajele competitive din piața. Vom putea avea in viitor nu doar orașe inteligente (Smart Cities) ci si rețele inteligente de producție, transport, distribuție și consum ale energiei. Acestea vor fi elementul cheie nu doar pentru creștere economică și locuri de muncă de înaltă calificare, ci și pentru competitivitatea Europei la nivel global.” a încheiat Adina Vălean, membru in board-ul platformei knowledge4innovation.

Next article 11 Februarie este ”Ziua Europeană 112”, dedicată campaniei de conștientizare publică
Previous article "Modelul de business al producătorilor de autovehicule va fi revoluționat prin aplicațiile online de la bordul mașinilor"

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment