EnergieNoutăți

Prioritate la fonduri europene pentru proiectele de acces la piața globală a energiei

Prioritate la fonduri europene pentru proiectele de acces la piața globală a energiei

Sectorul energetic este crucial pentru dezvoltarea economică, iar aici România dispune de resurse importante, care îi asigură în acest moment un grad important de independență energetică raportat la statele din UE. Mai mult, România are perspective de a-și întări profilul de exportator de energie în regiune. Finanțarea europeană trebuie folosită pentru creșterea accesului la resursele globale de energie, la cele mai ieftine și sustenabile surse de energie.

Susțin o politică comercială în domeniul energiei, bazată pe diversificarea surselor de aprovizionare.

Susțin prioritizarea finanțărilor europene pe acele proiecte de infrastructură care permit accesul la piața energetică globală. De aceea, sprijin construirea unui terminal LNG (gaz natural lichefiat) la Constanța și conectarea la terminalele din sudul regiunii.

Susțin producția de energie electrică în centrale nucleare.

Susțin o nouă politică energetică a UE care să pornească de la dezideratul central al dezvoltării economice si industriale. Astfel, susțin întărirea pieței unice a energiei în Europa cu scopul principal de a scădea prețurile și a deschide oportunități pentru servicii mai ieftine și pentru valorificarea maximală a resurselor energetice regionale.

Odată cu renegocierea politicilor de subvenționare a energiei verzi, susțin axarea sprijinului financiar către acele mijloace de producție, care pot fi dezvoltate în mod natural utilizând resursele și avantajele geografice ale României (energie eoliană și fotovoltaică, dar și hidro, biomasă sau geo-termală).

Susțin în legislația europeană dezvoltarea producției de energie pentru consumatorii individuali și comunități în afara rețelelor naționale de distribuție.

Susțin limitarea subvențiilor pentru producția de energie regenerabilă la proiectele locale destinate acoperirii consumului propriu.

Propun axarea politicii de eficiență energetică și a fondurilor astfel alocate spre infrastructura de transport și distribuție a utilităților în sensul eliminării pierderilor plătite de consumatori.

Sprijin axarea politicii de eficiență energetică prin punerea la dispoziția consumatorului de mijloace care îi permit să își facă propriul management al consumului ajutându-l să-și controleze costurile proprii cu utilitățile.

Next article Adina Ioana Vălean, un loc (re)câştigat pe merit
Previous article O piață unică de telecomunicații, liberalizarea ei și eliminarea tarifelor de roaming pentru scăderea prețurilor

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *