IndustrieNoutățiPolitică externă

Europa conduce lupta impotriva schimbarilor climatice!

Europa conduce lupta impotriva schimbarilor climatice!

Uniunea Europeană și-a confirmat statutul de lider în domeniul climei la Conferința pentru Schimbări Climatice a ONU (COP23) organizată săptămâna trecută la Bonn, în Germania, afirmă eurodeputatul Adina Vălean (PNL, PPE), președinte al Comisiei pentru Mediu din Parlamentul European și lider al Delegației Parlamentului European la COP23.

“Cred că există o confirmare a faptului că Uniunea Europeană este lider în ceea ce privește clima, cu toate pachetele legislative pe care le pregătim și care sunt adoptate în Parlament. Insa in acest moment trebuie sa ne uitam in urma noastra si sa vedem cati dintre ceilalti actori sunt pregatiti sa ne urmeze cu aceeasi viteza.“, a declarat Adina Vălean, președintele delegației Parlamentului European la COP23,

“Mai mult, problema finanțării schimbărilor climatice nu este rezolvată. Legislația nu este suficientă, țările în curs de dezvoltare ne așteaptă, pe noi toți – nu numai Uniunea Europeană -, să îi ajutăm financiar să se adapteze la schimbările climatice și să atenueze efectele acestora“, a continuat aceasta.

La Bonn, Adina Vălean și deputații europeni prezenți s-au întâlnit cu delegații din China, India, Japonia, Brazilia, SUA, Mexic, Rusia, Australia, precum și cu ONG-uri și reprezentanți ai industriei.

Lucrările conferinței COP23 de la Bonn, primul summit global privind schimbările climatice după decizia președintelui Donald Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris, a fost catalogat drept un ”summit al speranței”.

Din perspectiva Europei, Comisia Europeană a precizat că COP23 va aduce “progrese concrete în privința programului de lucru de la Paris, care va fi convenit anul viitor în COP24 în Polonia”.

Parlamentul European lucrează în prezent la trei pachete legislative care pun în aplicare Acordul de la Paris: reforma pieței carbonului după anul 2020, asupra căreia s-a ajuns la un acord cu miniștrii UE la începutul acestei luni, eforturile pentru crearea unor reglementări comune până în anul 2030 și regulamentul privind emisiile și eliminările de gaze cu efect de seră rezultate din utilizarea terenurilor, schimbarea utilizării terenurilor și silvicultura.

COP este forumul în care se întâlnesc țările membre ale ONU pentru a discuta și pentru a stabili cum vor limita schimbările climatice, însă ediția din acest an nu a adus în prim plan mize de talia Acordului COP21 de la Paris din 2015, ci a vizat pregătirea unor decizii procedurale.

Next article Adina Valean participa la Africa Conference in Parlamentul European
Previous article Adina Valean gazduieste o vizita de lucru cu Guvernatorul Californiei, Edmund G. Brown

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment