IndustrieNoutățiTelecomunicații

Eveniment despre antreprenoriat cu Travis Kalanick, CEO si co-fondator Uber, la Parlamentul European

Eveniment despre antreprenoriat cu Travis Kalanick, CEO si co-fondator Uber, la Parlamentul European

Pe 15 noiembrie, Adina Valean, Vicepreședinte al Parlamentului European, a găzduit un eveniment pentru angajatii instituțiilor europene, la care a participat Travis Kalanick, CEO și co-fondator al Uber. Evenimentul a abordat modul în care noile tehnologii pot oferi alternative reale la o lume care arata ca o parcare și se mișcă ca un blocaj în trafic. Pe parcursul discutiei, Travis a arătat modul în care Uber a redus deja numarul blocajelor în marile orașe europene, cum ar fi Paris sau Londra. De asemeena, discutia s-a axat si pe impactul pe care self-driving cars le-ar putea avea asupra siguranței rutiere și a congestiei, un proiect pe care Uber il testeaza in prezent in Pittsburgh, Statele Unite.

In discursul de deschidere, Adina Valean a afirmat că “sharing economy a condus deja la schimbarea modului în care înțelegem, construim și stimulam sistemele noastre economice. Datorita tehnologiei, oamenii au mai multe variante de munca, iar angajatori sunt inspirați să creeze servicii noi si inovative. La nivel local, autoritățile colaborează deja cu industria în crearea de orașe inteligente, infrastructura inteligenta și modele inovatoare de transport.”

Travis Kalanick, care a avut întotdeauna o pasiune pentru inovație și spirit antreprenorial, a lansat primul său plan de afaceri, un serviciu de pregatire pentru examenele standardizate din Statele Unite, atunci când era în liceu. De atunci, el a fost implicat în multe start-up-uri, inainte de aplicatia de ride-sharing care a revolutionat transportul global. Uber opereaza pe 6 continente, în peste 75 de țări și 520 de orașe. Succesul aplicatiei Uber este o sursă de inspirație pentru antreprenori și inovatori deopotrivă, și este ceea ce multe start-up-uri aspiră să devină.

Dupa eveniment, Adina Valean a găzduit, de asemenea, un prânz cu Travis Kalanick și 12 eurodeputați din diferite state membre, partide politice și comisii parlamentare. Masa de prânz a dat tuturor celor prezenți oportunitatea de a discuta problemele de reglementare cu care aplicatia se confrunta in cateva state membre, precum si de a crea un spatiu de dezbatere între sectorul guvernamental și cel al antreprenorilor, care este vitală pentru succesul industriei tech in Europa.

Vice-Presedintele Parlamentului European a subliniat importanța de a oferi suficient spațiu pentru invotatie si creatie, asigurându-se că “suntem atenți să nu introducem legislație împovărătoare pentru ceva atat de nou și interesant cum sunt e- si i- mobilitatea. Ne dorim cu totii ca ideile noi din piață sa creeze noi oportunități, pentru a găsi cele mai bune soluții la problemele cu care orașele aglomerate din întreaga lume se confruntă astăzi.”

Next article Adina Valean la ceremonia .eu Web Awards
Previous article Adina Valean, keynote speaker la Conferinta Anuala ECTA

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment