EnergieNoutățiTelecomunicații

Eveniment: Tehnologia în slujba sustenabilității

Eveniment: Tehnologia în slujba sustenabilității

În calitate de Președinte al Comisiei de Mediu din Parlamentul European, Adina Vălean a găzduit, marti, la Bruxelles evenimentul: „Tehnologia în slujba sustenabilității” organizat în colaborare cu European Internet Forum, cu susținerea European Energy Forum.

„Așa cum mulți dintre dumneavoastră știți, tehnologia și energia au fost două domenii cheie ale activității mele în Parlamentul European. Așadar, sunt încântata să găzduiesc această dezbatere astăzi, pentru a explora oportunitățile de dezvoltare intersectorială pentru a face e-mobilitatea o realitate în Europa. În calitate de președinte al Comisiei parlamentare pentru mediu, sunt responsabila de agenda privind tranziția către o economie fără carbon si cu emisii reduse” a spus Vălean in deschiderea evenimentului.

„Transportul reprezintă aproape un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră și este principala cauză a poluării aerului în orașele noastre. Cred că ar trebui create stimulente puternice pentru a ajuta companiile și cetățenii noștri să facă trecerea spre un transport mai eficient și mai durabil. Tehnologiile digitale joacă un rol imens, de aceea mă bucur să văd Uber aici cu noi astăzi, care va prezenta concluziile unui studiu pe care l-au desfășurat la Londra cu privire la modul în care șoferii folosesc mașini electrice atunci când li se oferă ocazia. Apoi, bineînțeles, trebuie să stimulăm utilizarea energiei alternative cu emisii scăzute pentru transporturi, cum ar fi energia electrică și mă bucur că avem Enel alături de noi pentru a ne oferi amănunte în acest sens”.

Reprezentanți ai Comisiei Europene și ai companiilor Uber și Enel au luat cuvântul și au răspuns întrebărilor audienței formate din specialiști în domeniu, lobbiști și Membri ai Parlamentului European.

Next article Fără plastic în mare și-n mâncare
Previous article Ceremonia de semnare a ETS

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment