EnergieNoutăți

Gazul este cheia decarbonizarii sistemului energetic european

Gazul este cheia decarbonizarii sistemului energetic european

Adina Valean, Presedintele Comisiei pentru Mediu din Parlamentul European, a gazduit in data de 3 iulie 2017 o dezbatere dezbatere organizata cu asociatia europeana Gasnaturally despre Pachetul pentru Energia Curată.

In deschidere, deputatul Vălean a subliniat rolul gazului in tranziția catre surse curate de producere a energiei.: “Gazul natural, care este încă produs în mare parte în Europa, poate contribui la atingerea obiectivelor Pachetului pentru Energie Curată într-un mod eficient din punctul de vedere al costurilor. Totodata gazul poate duce la reducerea emisiilor de carbon in domenii precum încălzirea, producția de energie și transporturile”.

Noul președinte al GasNaturally, Marco Alverà, care este de asemenea, CEO al operatorului de transmisie italian SNAM, a adăugat: “Industria gazelor consideră Pachetul privind Energia Curată ca pe un pas cheie în a pune consumatorii în centrul politicilor energetice și în consolidarea principiilor pieței in domeniul energiei “.

Adina Valean a subliniat că gazul este un combustibil flexibil și accesibil, care poate reduce emisiile de carbon și poate îmbunătăți calitatea aerului: “Gazul natural polueaza cu 50% mai putin in comparatie cu carbunele si de aceea reprezinta cheia pentru decarbonizarea sistemului energetic european!”

In incheiere Marco Alverà a subliniat, de asemenea, că modalitatea cea mai eficientă de a realiza obiectivele UE în materie de climă și energie este combinarea gazului și a energiei din surse regenerabile: “Asigurarea accesului la energie curată și la prețuri accesibile este în mod clar o prioritate pentru Europa și pentru industria noastră. Întrucât UE se pregătește să abordeze această problemă, va fi crucial să ne reamintim că gazul este de trei ori mai ieftin decât electricitatea “, a spus dl Alverà.

Despre GasNaturally:
GasNaturally (GN) este un parteneriat care reunește asociații care reprezintă întregul lanț al industriei de gaze naturale și are ca scop prezentarea importanței gazelor naturale în transformarea sistemului energetic al UE. Membrii GasNaturally sunt: Asociația Internațională a Producătorilor de Petrol și Gaze (IOGP), Eurogas, Gas Infrastructure Europe, Grupul European de Cercetare pentru Gaz (GERG).

Next article Deputatul european Adina-Ioana Vălean: Gazul natural este cheia pentru realizarea eficientă și accesibilă a Pachetului privind Energia Curată!
Previous article Adina Valean talking about EU Citizens Rights in the context of Brexit on BBC Newsnight

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment