IndustrieNoutăți

Adina Vălean: “Mediul și industria trebuie să lucreze împreună, nu să fie adversare”

Adina Vălean: “Mediul și industria trebuie să lucreze împreună, nu să fie adversare”

Politicianul român care deţine cea mai înaltă funcție la nivel european este Adina Vălean, președintele Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară a Parlamentului European. Pentru a afla cum este percepută România la Bruxelles în această perioadă crucială pentru viitorul Uniunii, care sunt problemele de mediu și viitorul economiei în Europa, am realizat un interviu cu doamna Adina Vălean, pe care vi-l prezentăm în continuare.  ecologic

ecologic: Trăim vremuri complicate. Cum este percepută România la ora actuală de aici, de la Bruxelles, în condițiile în care se așteaptă schimbări majore în cadrul Uniunii?

Adina Vălean, președintele Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară a Parlamentului European: Eu cred că există o oarecare percepție negativă a României în unele țări din Europa, dar nu știu dacă este cazul să spun că așa este văzută și la Bruxelles, pentru că aici România, sub o formă sau alta, este prezentă prin vocea europarlamentarilor și prin acțiunile reprezentanței României.

Atunci însă când vorbim despre politica mare, europeană, România este probabil percepută ca un contribuitor mai puțin vizibil. Problemele care se văd sunt acelea pe care noi le arătăm. Toate țările Uniunii Europene au variate probleme, dar nu toate și le arată. România are un talent deosebit în a-și arăta părțile negative și atunci sigur că și ceilalți le percep la fel. Fiecare țară are problemele ei și de aceea statele sunt mai puțin dispuse să facă interpretări de nuanță, să spună cine anume este mai bun sau mai rău. În general, dacă o țară își afișează problemele, este percepută ca o țară problemă și cred că, din păcate, România este într-o astfel de situație, iar acest lucru afectează credibilitatea ei ca membru al Uniunii Europene. De aceea, este important să lucrăm mai mult la felul cum ne prezentăm în ochii străinilor și să încercăm să ne ținem problemele într-o dezbatere mai eficientă și, bine ar fi, într-o dezbatere mai mult internă și mai puțin externă.

Eu fac eforturi să promovez lucrurile bune despre România și când spun acest lucru, mă refer la faptul că sunt implicată în toate proiectele care vizează inovația, start-up-urile, ideile tinerilor, performanțele acestora, performanța economică în anumite sectoare ale României. Cu siguranță avem și noi ce arăta, dar știm că o problemă devine vizibilă mai ușor, poate și pentru că media reflectă mai degrabă aspectele negative decât cele pozitive.

Citeste mai mult aici: http://www.ecologic.rec.ro/articol/read/politici-economie/14866/

Next article Este important să ajungem la un acord care să asigure drepturile cetăţenilor europeni care se află pe teritoriul Marii Britanii
Previous article Vrem sa protejam statutul cetatenilor Uniunii Europene care traiesc deja in Marea Britanie

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment