IndustrieNoutăți

“Consider ca industria trebuie sa fie elementul de plus-valoare pentru Romania (…)”

“Consider ca industria trebuie sa fie elementul de plus-valoare pentru Romania (…)”

Europarlamentarul liberal Adina Vălean, candidat pentru un nou mandat în Parlamentul European, s-a aflat astăzi într-o vizită în orașul Titu, la mai multe unități economice din domeniul industriei auto. Vălean a avut discuții pe programul politic propus de PNL pentru Parlamentul European.

“In aceasta dimineata, am vizitat trei fabrici de productie de mase plastice din localitatea Titu, judetul Dambovita. Este o ocazie extraordinara pentru mine, care am lucrat si lucrez aproape zilnic pentru sprijinirea industriei la nivel european. Foarte multe din lucrurile pe care noi le propunem in Manifestul PNL pentru Parlamentul European, ‘Prosperitate, Natiune, Libertate’ corespund nevoilor industriei si problematicii de pe teren. Am discutat cu reprezentantii acestor interprinderi si despre posibilitatile de finantare. Se pot finanta prin fonduri de investitii care sa le ofere bani privati ieftini pentru a nu mai sta cu mana intinsa la guvern. Consider ca industria trebuie sa fie elementul de plus-valoare pentru Romania si trebuie sa ne batem pentru ea la Bruxelles, asa cum o fac toti, cu mai mult tupeu si mai putina rusine.

Prin programul său, PNL promovează politicile industriale necesare României în context european. Ne-am axat prea mult pe programele de mediu, pe când avem nevoie de crearea unei industrii productive. Europa a mizat prea mult pe servicii, dar sub acest aspect nu se poate depăși o anumită stagnare. Pentru România industria productivă este o nișă. Cu puțin noroc, cu un guvern PNL, care să fie veriga cu politicile economice europene să ne dea o competitivitate pe termen lung.”, a declarat Adina Vălean în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Titu.

Vălean a vorbit și despre faptul că liberalii susțin în Parlamentul European menținerea unei fiscalități reduse, în ciuda tendinței europene de uniformizare. “Dorim să păstrăm o fiscalitate redusă prin cota unică și taxe mai mici, în așa fel încât marile companii să vină, să investească aici și să producă aici.”, a mai spus europarlamentarul.

Next article "Le multumesc doamnelor de la fabrica de confectii Oltenita"
Previous article "Noi facem politica pentru cetateni si bunastarea lor."

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment