IndustrieNoutăți

Initiativele mele privind dezvoltarea sectorului industrial din Romania

Initiativele mele privind dezvoltarea sectorului industrial din Romania

Cum putem reindustrializa Romania?
Cred in prioritizarea  acelor proiecte care integrează producție locală și adaugă noi verigi în țesutul industrial românesc. De aceea susțin concentrarea sprijinului financiar european pe proiectele care dezvoltă industria locală și corespund obiectivului de reindustrializare a României. În acest scop, cred că trebuie sprijinite mai ales proiectele în care investitorii urmăresc dezvoltarea unui ciclu industrial complet de la producție, prelucrare până la produs finit.

Implicarea capitalului local, flexibilizarea politicilor de acordare a ajutorului de stat
Voi cere prioritizarea investițiilor finanțate din bani europeni, pe criteriul companiilor noi atrase și furnizori locali integrați prin ajutorul furnizat.
Mai mult voi lupta pentru flexibilizareapoliticilor europene de acordare a ajutorului de stat, pentru susținerea unor ramuri industriale precum metalurgie, industrie grea, industrie auto. Sprijini o politică a ajutorului de stat direcționat spre acele sectoare care creează locuri de muncă și aduc valoare adaugata în economie prin integrarea resurselor locale.

Moratoriul asupra legislatiei de mediu
Voi cere un moratoriu asupra legislației de mediu până la finalizarea unui audit global al efectelor politicilor de climă asupra industriei, coroborat cu evoluția numărului de locuri de muncă în industria productivă în Europa. De exemplu, industria auto a suferit în ultimii ani o reducere drastică de activitate în Europa datorită lipsei unei analize de impact a legislației de mediu asupra acestui sector. Susțin ca măsură imediată, introducerea unui mecanism de coordonare a politicilor de mediu, de ajutor de stat și a fondurilor de cercetare cu politica industrială.

Invatamantul vocational
Susțin restructurarea Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) în jurul programelor pentru învățământ vocațional ca să avem meserii de bază. Credem că aceste programe trebuie dezvoltate în clustere ale industriei și axate pe competențele necesare în economia reală. Voi propune un mecanism de finanțare europeană de stimulare a companiilor în a crea centre și programe de pregătire profesională în vederea absorbției de forță de muncă.

Next article Conferinta de presa sustinuta de Adina Valean la Calarasi
Previous article Discursul Adinei Valean la evenimentul de lansare al candidatilor PNL la europarlamentare in regiunea V

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment