Noutăți

Lider pentru o zi

Lider pentru o zi

Ce altceva poate avea un impact mai mare asupra viitorilor lideri decat a-i pune in legatura cu cei care sunt astazi in pozitii importante? Cand Junior Achievement Europe m-a contactat pentru a lua parte la programul “Lideri pentru o zi”, am acceptat pe loc gandindu-ma ca este o initiativa extraordinara. Rares Vasilescu, in varsta de 18 ani, m-a insotit in Parlamentul European si a avut sansa de a vedea indeaproape cum arata o zi  de lucru pentru mine.

Fiind Vice-Presedinte al Parlamentului European, agenda mea este adesea incarcata. Am inceput dimineata cu o sedinta cu echipa mea pentru a pune la punct programul zilei. M-am bucurat sa observ deja la Rares interesul, curiozitatea si, spre incantarea mea, o atitudine dezinhibata.

Am pornit apoi spre intalnirea politica a grupului PPE unde am discutat linia grupului pe diverse teme si dosare legislative de actualitate. Intorsi la birou, a trebuit sa analizam amendamentele mele pentru rezolutia cu privire la piata unica digitala. Rares a luat parte la dezbatere cu interes, intelegand repede contextul legat de industria telecomunicatiilor, serviciile digitale si e-commerce.

Au urmat apoi cateva intalniri pe tema reformei legislatiei drepturilor de autor cu reprezentanti ai asociatiilor artistilor si interpretilor, dar si cu reprezentanti din industria muzicala. Aceste sedinte au de obicei un continut tehnic si foarte specific, insa Rares a pus intrebari pertinente, iar schimbul de opinii a fost unul animat si interactiv. In aceeasi zi, am primit o delegatie din Romania, reprezentand industria aluminiului, cu care am discutat despre reforma sistemului european de comercializare a cotelor de emisii de carbon.

Pentru mine a fost o zi obisnuita la birou, dar pentru el sper ca a fost o oportunitate care l-a ajutat sa inteleaga ce inseamna sa lucrezi in acest mediu. A fost o experienta pe care o recomand cu incredere si altor lideri. Mi-a oferit o perspectiva noua asupra muncii mele si m-a facut sa ma gandesc la cum se vede activitatea mea prin ochii unui tanar. Inainte de a pleca, Rares i-a spus unuia dintre asistentii mei ca nu isi inchipuia ca o sa fie atat de interesant. Imi face placere intotdeauna sa pot schimba perceptiile celor din jur in mai bine.

Next article Adina Valean gazduieste Saptamana Globala a Antreprenoriatului la Parlamentul European
Previous article IT-iști și antreprenori români, sunteți invitați la consultări pentru proiectul "Piața Digitală Unică"!

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment