Noutăți

Cititi aici Manifestul PNL pentru #EP2014

Cititi aici Manifestul PNL pentru #EP2014

Am lansat pe  25 aprilie, in conferinta de presa, Manifestul PNL pentru Parlamentul European, document pe care l-am coordonat si la care am lucrat intens in ultimele luni. Venim, in fata dumneavoastra, cu obiective clare pentru care Partidul Naţional Liberal se angajează să lupte prin europarlamentarii cărora le veți încredința mandatul.

Vom lupta pentru măsuri economice concrete, de la eliminarea birocrației și a pericolelor fiscale până la prioritizarea fondurilor europene către proiectele industriale care includ producția locală. Spunem nu hotărât majorării taxelor și apărăm cota unică de impozitare. Cerem finanțare diversificată pentru IMM-uri, eliminarea discriminării în condițiile de finanțare și protejarea capitalului românesc. Propunem măsuri pentru finanțarea suplimentară a agriculturii și a transporturilor inclusiv prin emiterea de obligațiuni europene de investiții. Punem accent pe dezvoltarea infrastructurii interconectate de drumuri, căi ferate și porturi. Vrem tarife mai mici la telefonie și crearea unei piețe unice europene de telecomunicații. Susținem investițiile în proiectele care generează locuri de muncă și bunăstarea cetățenilor.

Pe plan social vrem să eliminăm diferențele dintre drepturile românilor și cele ale celorlalți cetățeni europeni prin investiții mai mari în sănătate și în mediul rural. Cerem măsuri pentru scăderea șomajului în rândul tinerilor, investiții în învățământ și recunoașterea diplomelor în UE.

Partidul Național Liberal militează pentru o politică de consolidare a parteneriatelor strategice cu UE și SUA, pentru o relație privilegiată cu Republica Moldova și pentru cooperarea strânsă cu Ucraina, Polonia și statele din Balcani.

Propunem măsuri de reformare a reprezentării României la Bruxelles în sensul legitimității democratice conferite de dezbaterea în Parlamentul României a politicilor europene. Această reformare est absolut necesară în vederea preluării președinției Consiliului Uniunii Europene de către România în 2019.

Next article Evenimentul de lansare a eurocandidatilor PNL la Ploiesti
Previous article Adina Valean: Imi displace profund nepotismul si nu ma simt vizata de el

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment