Noutăți

Natura 2000 Award

Natura 2000 Award

Pe 17 mai 2018, Adina Vălean a prezentat la Bruxelles premiul la categoria Comunicare în cadrul Natura 2000 Award. Ceremonia a avut loc la Comisia Europeană și Vălean a fost singurul eurodeputat membru al juriului, în calitatea sa de Președinte al Comisiei de Mediu din Parlamentul European. Evenimentul a fost deschis de Comisarul european pentru Mediu, Karmenu Vella.

Castigător la categoria comunicare a fost proiectul „Natura 2000: Connecting people with biodiversity”, dezvoltat de firmele spaniole SEO/BirdLife și EFE Verde.

„Proiectul prezentat de SEO/BirdLife și EFE Verde s-a evidențiat printr-o abordare complexă și inedită a subiectului Natura 2000, printr-o campanie de comunicare profesionistă ce a inclus lucrul cu jurnaliștii pentru a promova conceptul Natura 2000, lucrul cu hypermarket-urile cărora le-au fost prezentate produsele din Natura 2000 și, bineînțeles, crearea seriei de documentare despre site-urile Natura 2000 din Spania și a comunitătilor din jurul lor, serie transmisă de către televiziunea spaniolă și văzută de peste cinci milioane de oameni. Ca urmare procentul spaniolilor ce au auzit despre Natura 2000 a crescut de la 10% la 22%.”, a motivat Vălean alegerea premianților.

Natura 2000 Award este un trofeu paneuropean ce recunoaște excelența în gestionarea siturilor Natura 2000 și este acordat pentru cinci categorii: comunicare, beneficii socio-economice, conservare, reconcilierea intereselor și percepțiilor, cooperarea transfrontalieră și networking. A fost creat în 2014 de către Comisia Europeană.

Mai multe amănunte despre ediția din acest an dar și despre proiectele castigătoare găsiti pe site-ul Comisiei la adresa: http://ec.europa.eu/environment/nature/natura2000/awards/index_en.htm

Next article Adina Valean: Cloud unic european pentru date medicale
Previous article Fără plastic în mare și-n mâncare

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment