NoutățiPolitică externă

Adina Vălean despre alegerea sa ca vicepreședinte al PE: Rezultatul demonstrează că suntem o forță

Adina Vălean despre alegerea sa ca vicepreședinte al PE: Rezultatul demonstrează că suntem o forță

Europarlamentara Adina Vălean (PNL), aleasă vicepreședinte al Parlamentului European, a declarat marți, la Strasbourg, că rezultatul acestor alegeri dovedește că grupul parlamentar din care face parte – Partidul Popular European (PPE) – reprezintă o forță și este apreciat.

“Rezultatul acestor alegeri dovedește că suntem o forță, că suntem apreciați”, a declarat Adina Vălean.

Ea nu a dorit să comenteze afirmațiile făcute marți la adresa sa de europarlamentarul Cătălin Ivan (PSD), care a caracterizat-o pe Adina Vălean drept “trădătoare”.

“Am văzut declarația, nu vreau să o comentez, vreau să spun că a existat o înțelegere negociată între grupurile politice pentru susțineri reciproce. Și ei, practic, s-au plasat în afara acestei înțelegeri”, a apreciat eurodeputata PNL.

În opinia sa, susținerea pe care UDMR a acordat-o atât candidaturii sale, cât și candidaturii Corinei Crețu este un lucru normal.

Vălean a explicat că a existat o înțelegere ca toate partidele democratice să voteze pentru Martin Schulz în calitate de președinte al legislativului european, “astfel încât în instituții să fie reprezentate principalele grupuri politice, iar cei care au intrat cu un mesaj antieuropean să nu poată obține poziții importante”.

Sursa: Agerpress

Next article Pentru prima dată în istoria Parlamentului European, ședința de plen a fost condusă în limba română
Previous article Adina Valean a fost aleasa Vicepresedinte al Parlamentului European

Related posts

1 Comment

 1. Stimata doamna Nu sunt membru PNL, sunt însă un simpatizant statornic al liberalismului (din tata în fiu). Evenimentele politice dinainte și de după alegerile europarlamentare m-au dezamăgit profund.
  Domnul senator, dumneavoastra ca important om politic știți ce înseamnă respectarea regulamentelor de orice fel, a onoarei și a cinstei.
  De exemplu, Statutul PNL este ͈͈͈͈͈͈”Constituția” partidului. Nu credeți ca organele de conducere au încălcat grav Statutul?
  Exemplu: Art. 6 – PNL este membră ALDE. Numai congresul putea stabili trecerea la PPE;
  Art. 7 – Consultarea cu cetățenii. La ieșirea din USL membri de partid, acești cetateni care au votat parlamentarii, organele locale, etc. au fost consultați?
  Art. 13 – Membrii PNL au dreptul să îți exprime opiniile în toate forurile partidului. Așa s-a întâmplat cu unii membri PNL care au fost excluși din partid?
  Art. 16 – Calitatea de membru de partid se pierde la:
  c) aderarea sau sustinerea publică a unei alte doctrine politice.
  Astfel, cea mai mare parte din conducerea PNL ar trebui sa fie exclusă din partid.
  Art. 64 – Congresul:
  a) adoptă și/sau modifică Statutul.
  Art. 104 – Hotărârile congresului sunt abligatorii pentru toți membrii de partid. Zic eu și pentru cei din conducere.
  Personal consider că cooptarea în PNL a lui Frunzaverde și a lui Iohannis (vezi de cine este acest Iohannis!) au contribuit în cea mai mare măsură la eșecul liberalismului românesc.
  Despre cinste ce să mai vorbesc. Am fost mințiți. Dece nu s-a comunicat înainte de europarlamentare trecerea la PPE , deși tratativele cu PPE erau în desfășurare și se negociase chiar acel post de vicepreședinte?
  Personal consider că cooptarea în PNL a lui Frunzaverde și a lui Iohannis au contribuit în cea mai mare măsură la eșecul liberalismului românesc.
  Despre cinste ce să mai vorbesc. Am fost mințiți. Dece nu s-a comunicat înainte de europarlamentare trecerea la PPE , deși tratativele cu PPE erau în desfășurare și se negociase chiar acel post de vicepreședinte?
  L-ati susținut pe Iohannis la președenție. Cred ca ar trebui sa vedeti cu adevarat cine este acest domn Iohannis. Cine l-a decorat, cine il sustine din afara tarii, ce sunt cu retrocedarile Grupului Etnic German si ale bisericii reformate, care au fost rezultatele la europarlamentare in Sibiu, etc,etc….
  Dumneavoastra si altii pentru un post de vice ati tradat liberalismul. Pentru asta nu veti fi apreciata niciodata.

  Reply

Leave a Comment