DiscursuriNoutățiPolitică externă

Adina Vălean: PNL îşi va promova mai bine programul în grupul PPE

Adina Vălean: PNL îşi va promova mai bine programul în grupul PPE

Partidul Naţional Liberal (PNL) îşi va promova mai bine programul cu care a candidat în alegerile de duminică prin afilierea la grupul Partidului Popular European (PPE), a declarat luni europarlamentarul liberal Adina Vălean, transmite AGERPRES.

“Sunt foarte bucuroasă de acest lucru, pentru că aşa cum a ieşit opoziţia acum pentru grupul ALDE, din păcate, este un grup de centru-stînga în acest moment în Parlamentul European. Noi suntem un partid de dreapta şi sunt sigură că vom putea să ne promovăm mai bine programul cu care am şi venit de altfel în această campanie. (…) Aici nu sunt salturi doctrinare spectaculoase. Oricine poate lua lista de vot a liberalilor în PE şi să vadă că pe toate politicile de natură economică votul nostru coincide cu votul PPE, şi nicidecum cu al PSD. Deplîngem că acele partide de dreapta din grupul liberal european orientate către liberalismul economic au făcut un scor foarte slab şi nu se mai regăsesc în PE, dar reprezintă şi acesta un motiv pentru care noi trebuie să ne îndreptăm către PPE”, a afirmat luni, la Parlament, Adina Vălean.

Ea susţine că “nu s-a cramponat de o funcţie în grupul ALDE”, al liberalilor europeni. “Prefer pentru viitorul partidului şi pentru tipul nostru de politici, pentru cinci ani, (…) am optat cu inima absolut deschisă să mergem către PPE”, a spus Vălean.

Potrivit ei, liderul ALDE, Guy Verhofstadt, “de la bun început nu avea prima şansă la şefia Comisiei Europene”. “Noi, ca foşti colegi, sperăm ca una dintre funcţiile la nivel european, dar nu va fi aceea de preşedinte al Comisie Europene, să-i revină şi dlui Verhofstadt”, a punctat Vălean. Ea şi-a exprimat speranţa ca Dacian Cioloş să candideze din nou pentru o funcţie de comisar european pe Agricultură, pentru care PNL “îi va acorda tot sprijinul”.

Biroul Permanent Naţional al PNL a decis luni afilierea la Partidul Popular European, a anunţat purtătorul de cuvînt al liberalilor, Cristina Pocora.

Sursa: Agerpress

Next article Vălean: PNL îl susţine pe Cioloş pentru un nou mandat de comisar european, dacă doreşte
Previous article "Locul Partidului National Liberal in noul Parlament European este in PPE"

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment