NoutățiPolitică externă

Forumul EU-Ucraina

Forumul EU-Ucraina

Vicepresedinta Grupului liberalilor si democratilor din Parlamentul European (ALDE), Adina Valean, a lansat, miercuri, la Parlamentul European, alaturi de alte personalitati europene, Forumul UE-Ucraina, format menit a stimula apropierea dintre poporul ucrainian si cetatenii Uniunii Europene. Forumul va promova interactiunea la nivel de societate civila, lideri de afaceri, tineri, si va organiza in urmatorul an o serie de evenimente pe teme precum mostenirea culturala, drepturile omului, conexiunile de transport, politica energetica, dar si libera circulatie a lucratorilor si a studentilor.

Platforma pe care am lansat-o acum la Parlamentul European este una deschisa, putandu-i-se alatura ulterior si alte persoane doritoare, interesate in dezbatere si in implicarea societatii civile si a mediului de afaceri in progresul european al Kievului. Este important ca un roman face parte dintre initiatorii unui asemenea format caci ne dovedim astfel interesul pentru traseul Ucrainei spre UE si oferim un exemplu concret de implicare romaneasca activa in definirea relatiei UE cu un stat de talia Ucrainei, a declarat europarlamentarul PNL.

In Boardul Forumului se afla, pe langa doamna Valean, deputatul ucrainean Alexander Feldman, fostul presedinte polonez Aleksander Kwasniewski, precum si alti profesori sau oficiali. Mai multe detalii legate de Forum pot fi gasite la: www.euukraineforum.com

La apropiata aniversare a 20 de ani de independenta a Ucrainei, relatia Bruxellesului cu Kievul progreseaza, aflandu-se in negociere, printre altele, un nou acord comercial cuprinzator precum si liberalizarea vizelor pentru cetatenii ucraineni.

Next article Guvernul trebuie sa investeasca mai mult in internetul in banda larga
Previous article "Ma lupt de mult pentru eliminarea tarifelor la roaming pe piata europeana."

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment