NoutățiPolitică externă

O delegație puternica pentru România în cel mai numeros grup din Parlamentul European

O delegație puternica pentru România în cel mai numeros grup din Parlamentul European

Grupul PPE rămâne cel mai puternic grup din Parlamentul European cu 221 de europarlamentari care au fost confirmați astăzi în ședința constitutivă a grupului. Europarlmentarul german Manfred Weber (CSU) a fost ales președinte al grupului PPE.

Membrii Partidului Național Liberal și cei ai Partidului Mișcarea Populară au fost acceptați cu unanimitate de către grupul PPE. Astfel  numarul membrilor Delegației României a crescut la cincisprezece europarlamentari.

Joseph Daul, actualul președinte al partidului PPE și pâna astăzi președintele Grupului a declarat:

“Mă bucur pentru colegii mei din România. Aș vrea să le spun ca le mulțumesc pentru frumosul cadou primit în această dimineața. Forțele de centru-dreapta s-au unit în Romania. Cei șase noi deputați liberali care ne stau alături, împreuna cu cei doi de la Partidul Mișcarea Populară fac parte dintr-o dreaptă unită. Ei s-au alaturat unei echipe închegate. Este într-adevar un cadou frumos pentru un președinte care iși încheie mandatul.”

Adina Valean, co-președintele delegației României a adăugat că:

“Este un pas extrem de important pe care ar fi trebuit să îl facem mai de mult. O oportunitate extraordinară pentru coalgularea dreptei în România și pentru o delegație puternică a României în grupul PPE.”

Theodor Stolojan, președintele delegației României salută oficializarea noilor colegi la cel mai puternic grup din Parlament și subliniază prioritățile pe termen scurt:

“Trebuie să ne concentrăm acum pe promovarea și susținerea intereselor cetățenilor români și ale României, pe sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova precum și pe dezvoltarea integrării în beneficiul tuturor cetățenilor europeni.”

Next article "In Romania europeana, spatiul digital trebuie sa ramana liber"
Previous article Aderarea liberalilor români la grupul europarlamentar PPE - votată în unanimitate

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment