NoutățiPolitică externă

“Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii poate fi vectorul care sa aduca crestere economica si locuri de munca in Uniunea Europeana.”

“Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii poate fi vectorul care sa aduca crestere economica si locuri de munca in Uniunea Europeana.”

Ieri, 25 noiembrie, o delegatie a Camerei de Comert Americane pe langa Uniunea Europeana a organizat o vizita de lucru la Parlamentul European in Strasbourg. Cu aceasta ocazie, europarlamentarul Adina Valean, vice-presedinte al Parlamentului European, a participat la dezbaterea “Cooperare transatlantica pentru crestere economica si locuri de munca”.

“Cred ca ar trebui sa vorbim mai mult despre beneficiile acestui acord de liber schimb cu Statele Unite. Este o oportunitate prin care Uniunea Europeana si Statele Unite pot conduce economia pe un fagas de crestere”, a declarat europarlamentarul PNL.

La dezbatere au participat aproximativ 80 de reprezentanti ai companiilor americane, dar si alti eurodeputati si membri ai secretariatului din Parlamentul European.

“Vreau sa va vorbesc despre ceva care este foarte aproape de sufletul meu: despre inovare. De multe ori m-ati auzit spunand ca avem printre cei mai creativi tineri din lume. Daca vom asigura libera circulatie pentru cercetatori si tineri antreprenori, daca vom crea impreuna incubatoare de afaceri si parcuri de cercetare, daca vom reusi sa aducem la un loc talentele din Uniunea Europeana si din Statele Unite, atunci vom putea vorbi cu adevarat de crestere economica si noi locuri de munca”, a declarat Adina Valean, in cadrul discutiilor.

Recunoasterea standardelor de siguranta si mediu in plan transatlantic este una din chestiunile pe care europarlamentarul PNL o considera esentiala. “Este foarte important pentru sectoarele industriale istorice, precum cel auto, ca un nivel similar de siguranta si standarde de mediu sa fie recunoscute in UE si SUA. Acordul va trebui sa deblocheze economia transatlantica, acolo unde barierele birocratice au descurajat companiile din a investi pe partea cealalta a Atlanticului”, a conchis Valean.

Next article "Gazul va avea un rol important în echilibrarea cererii de energie de pe piețele tot mai conectate din Uniunea Europeana."
Previous article Adina Valean: "Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii - condiție obligatorie pentru o economie inteligenta, digitalizată si avansată tehnologic."

Related posts

1 Comment

Leave a Comment