DiscursuriNoutățiPolitică externă

Vălean: PNL îl susţine pe Cioloş pentru un nou mandat de comisar european, dacă doreşte

Vălean: PNL îl susţine pe Cioloş pentru un nou mandat de comisar european, dacă doreşte

Europarlamentarul PNL Adina Vălean a declarat luni că liberalii îl susţin pe actualul comisar european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, pentru a avea un nou mandat, în condiţiile în care el ar dori acest lucru, apreciind activitatea acestuia în Comisia Europeană.

“Sper ca România să aibă un comisar european capabil să obţină un portofoliu important. Ăsta este un lucru pe care îl ştim cu toţii în Parlamentul European – pardon, unii dintre noi. În politica europeană ştim foarte bine că în funcţie de forţa propunerii capeţi sau nu un portofoliu important. România a avut un portofoliu foarte important prin Dacian Cioloş, s-a vorbit mai puţin în România despre acest lucru, că domnia sa a făcut modificările la Politica Agricolă Comună absolut în interesul unei ţări cum este România, sprijinind fermele mici şi unele exploatări. Consider că a avut un mandat excelent şi, din punctul nostru de vedere, al liberalilor, dacă domnia sa ar vrea să continue, noi îi acordăm absolut tot sprijinul, fiind pe această cale convinşi că vom avea în continuare cinci ani portofoliul Agriculturii”, a declarat Adina Vălean.

Europarlamentarul PNL a precizat că afilierea partidului la PPE oferă oportunitatea unor negocieri mult mai consistente ale liberalilor în Parlamentul European.

“Cred că victoria de astăzi este decizia partidului de a trece la Partidul Popular European, personal sunt foarte bucuroasă de acest lucru, pentru că aşa cum a ieşit compoziţia acum pentru grupul liberalilor europeni, din păcate acesta este un grup de centru-stânga în Parlamentul European”, a declarat Vălean.

Ea a precizat că votul europarlamentarilor PNL din Parlamentul European coincide în mod constant cu cel al PPE atunci când este vorba de politici economice.

Europarlamentarul PNL a susţinut că actualul lider al grupului ALDE, Guy Verhofstadt, de la bun început nu avea prima şansă la şefia Comisiei Europene. Totuşi, ea a menţionat ca una dintre funcţiile de la nivel european să-i revină actualului lider ALDE.

Vălean a comentat declaraţiile lui Calin Popescu Tariceanu legat de afilierea PNL la PPE şi părăsirea ALDE, opinând că sunt “ridicole”.

“Eu pur şi simplu nu vreau să fiu şef în satul meu mic, prefer să fiu la oraş, ca să zic aşa, să-l parafrazez pe Tăriceanu”, a mai spus europarlamentarul PNL.

Conducerea PNL a votat trecerea formaţiunii de la ALDE la PPE, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

“BPN al PNL a decis cu majoritate de voturi, un vot împotrivă şi trei abţineri, ca PNL să se alăture PPE şi europarlamentarii noştri să facă parte din grupului PPE. Decizia va fi supusă atenţiei şi Delegaţiei Permanente”, a anunţat Pocora.

Purtătorul de cuvânt al PPE, Kostas Sasmatzoglou, a precizat, pentru MEDIAFAX, că Partidul Popular European ar putea discuta şi lua o decizie privind primirea PNL săptămâna viitoare, dacă liberalii români trimit documentaţia necesară la timp.

 

Next article Europarlamentarul Adina Vălean: “Prahova rămâne un județ de dreapta”
Previous article Adina Vălean: PNL îşi va promova mai bine programul în grupul PPE

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment