Noutăți

Premiul pentru Jurnalism al Parlamentului European – 2011

Parlamentul European va acorda din nou, în 2011, Premiul pentru Jurnalism, ziariștilor ce au abordat mari teme europene sau au promovat o mai bună înțelegere a instituțiilor și politicilor UE. Premiul se va acorda în patru categorii: presă scrisă, radio, TV și internet. Contribuțiile trebuie să fi fost publicate sau difuzate între 1 aprilie 2010 și 31 martie 2011 într-una din limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Înscrierile se pot face până pe 31 martie 2011 inclusiv. Câștigătorul din cadrul fiecărei categorii va primi un premiu constând în € 5 000. Premiul se acordă în octombrie 2011. Între timp vă prezentăm câștigătorii de anul trecut:

Witold Szabłowski de la Gazeta Wyborcza din Polonia a câștigat premiul Parlamentului European pentru Jurnalism la categoria presă scrisă pentru articolul „Astăzi două trupuri vor fi aduse de valurile mării”. Articolul se referă la problema imigrației ilegale în Uniunea Europeană.

Britanicul James Clive-Matthews a câștigat premiul la secțiunea internet, cu articolul intitulat “EUtopia – Câte din legile noastre vin de la Uniunea Europeana?”, publicat pe blogul personal.

Kajsa Norell și Nuri Kino, de la Sveriges Radio Ekot (Suedia), au câștigat premiul la secțiunea radio pentru programul lor despre sprijinul financiar oferit de UE Turciei.

Zsolt Németh, de la MTV Hungary, a fost câștigătorul categoriei TV pentru programul “Euforia”, care prezintă istoria Uniunii Europene într-o manieră ușor de înțeles, potrivită atât persoanelor ce cunosc mai puțin politicile UE, cât și generațiilor mai tinere.

Next article 2011, un an al consumatorului
Previous article Adina-Ioana Vălean on the Hungarian presidency of the Council

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment