112Noutăți

11 Februarie este ”Ziua Europeană 112”, dedicată campaniei de conștientizare publică

11 Februarie este ”Ziua Europeană 112”, dedicată campaniei de conștientizare publică

Începând cu anul 2009, 11 Februarie este recunoscută ca ”Ziua Europeană 112”, o zi dedicată campaniei de conștientizare publică referitoare la numărul european de urgență 112.

În calitate de ”Ambasador 112” cred cu tărie că numărul european de urgență 112 și îmbunătățirea serviciilor de urgență în Uniunea Europeană pot conduce în mod concret la siguranța cetățenilor europeni și a celor care vizitează Uniunea Europeană. În colaborare cu Asociația Europeana a Numărului de Urgență (EENA) și în calitate de vicepreședinte al Parlamentului European, am lansat mai multe campanii de conștientizare publică, invitând aeroporturile și liniile aeriene să afișeze materiale promoționale pentru a-și informa pasagerii cu privire la 112.

În acest an, am inițiat o altă campanie în colaborare cu EENA și sunt bucuroasă să anunț un nou parteneriat cu HOTREC, rețeaua europeană de hoteluri, restaurante și cafenele, cu scopul de a promova numărul comun de urgență. Această industrie include în jur de 1,8 milioane de afaceri cu 43 de asociații naționale în 29 de state europene și este una dintre cele mai mari asociații de pe continent.

Tinand cont ca doar 27% dintre cetățenii europeni cunosc faptul că 112 este numărul european de urgență și luând în considerare că Europa a primit mai mult de 600 milioane de vizitatori doar în 2015, este important să existe o colaborare cu sectorul hotelier pentru a crește conștientizarea asupra numărului 112.

Sunt convinsă că HOTREC va avea un impact important în sensibilizarea europenilor și a străinilor care călătoresc în Europa privitor la 112. Este esential ca toți factorii de influență să își asume responsabilitatea într-o chestiune atât de importantă privitoare la siguranța colectivă și sunt bucuroasă să număr HOTREC ca partener esențial în campania noastră de conștientizare. Mai mult, organizațiile Erasmus furnizează informații cu privire la 112 tinerilor europeni care călătoresc.

Vă invit să vă alăturați în campania de conștientizare publică prin informarea rudelor și prietenilor apropiați. 112 poate salva vieți!

Next article Adina Valean participa la World Mobile Congress 2016
Previous article Inovarea este vitală pentru succesul Uniunii Europene

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment