112Noutăți

Trebuie sa implementam localizarea exacta si imediata prin GPS a apelurilor la 112

Trebuie sa implementam localizarea exacta si imediata prin GPS a apelurilor la 112

Adina Valean: “Trebuie sa facem mai mult pentru a face cunoscut numarul european de urgenta 112 in statele membre ale Uniunii Europene si pentru a implementa localizarea exacta si imediata prin GPS a apelurilor telefonice.”

In perioada 22-24 aprilie, la Bucuresti, a avut loc conferinta anuala a Asociatiei Numarului European de Urgenta 112, la care a participat Adina Valean, vice-presedinte al Parlamentului European.

In deschiderea conferintei, europarlamentarul PNL a declarat: “Felicit Asociatia Numarului European de Urgenta 112 pentru rezultatele obtinute in cresterea gradului de cunoastere a numarului european de urgenta in ultimii ani.

Adina Valean a acordat premiul pentru “inovare extraordinara in serviciile de urgenta” proiectului Advance Mobile Locatin, pus in practica de BT UK, HCT si EE. Aceasta tehnologie imbunatateste acuratetea localizarii apelurilor prin GPS de 4000 de ori.

Felicitari participantilor la proiect pentru acest premiu bine-meritat. As vrea sa subliniez ca trebuie sa facem mai mult pentru a face cunoscut numarul 112 in Europa si pentru a implementa localizarea imediata a apelurilor prin GPS. In Romania, avem, din pacate, exemplul tragic din Apuseni, in care s-au pierdut numeroase vieti din cauza interventiei tardive a serviciilor de urgenta, ca urmare a lipsei instrumentelor de localizare exacta“, a conchis Valean.

Next article 65 de ani de la Declarația Schuman - Contribuția Grupului PPE la formarea Europei Unite
Previous article Adina Valean, membru in juriu la competitia Sci-Tech Challenge

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment