NoutățiTelecomunicații

Adina Valean, gazda unei dezbateri despre competitie in sectorul telecomunicatiilor

Adina Valean, gazda unei dezbateri despre competitie in sectorul telecomunicatiilor

In seara zilei de 14 aprilie, Adina Valean, vice-presedinte al Parlamentului European, a gazduit o cina de lucru pe tema competitiei in domeniul telecomunicatiilor.

Ne aflam astazi la o rascruce de drumuri, cu o Comisie noua, a carei principala ambitie este crearea Pietei Unice Digitale, si un nou Parlament, cu o structura diferita fata de mandatele anterioare. Cand sectoarele traditionale cauta sa-si mute cat mai mult din servicii online, in acelasi timp in care asteptarile consumatorilor in ceea ce priveste internetul de mare viteza cresc exponential, trebuie sa ne asiguram ca succesul modelului european pentru sectorul telecomunicatiilor, bazat pe competitie, este potrivit pentru economia digitala“, a declarat Adina Valean in deschiderea dezbaterilor.

La eveniment au participat membri ai Parlamentului European, reprezentati ai Comisiei Europene si ai industriei, reuniti sub umbrela Forumului European pentru Internet, unde Adina Valean este membru in Steering Committee.

Am preferat intotdeauna ca piata sa fie cea care ofera solutiile pentru problemele care apar si nu mi-a placut niciodata legislatia <de laborator> care creeaza obstacole in piata. Cu toate acestea, se pare ca in sectorul telecomunicatiilor, sistemul nostru legislativ bazat pe acces si competitie este unul de succes si a adus mai multe investitii in infrastructura, si servicii mai bune la preturi mai mici pentru consumatori. Este la fel de adevarat ca foarte multe servicii au fost dezvoltate in ultimul deceniu, iar unele dintre ele consuma foarte mult internet si toate au nevoie de internet bun, rapid si sigur. De aceea, ma bucur ca avem astazi o discutie despre cum jucatorii vechi si cei noi pot crea conditiile pentru o piata digitala competitiva“, a conchis Valean.

Next article Adina Valean, membru in juriu la competitia Sci-Tech Challenge
Previous article "Energia nu este un serviciu public cu preţ fix. Energia este un produs al cărui preţ va scădea, dacă vom crea o piaţă adevărată!"

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment