NoutățiTelecomunicații

Banda larga europeana

Banda larga europeana

Adoptarea de catre plenul PE a raportului Tzavela privind „banda larga europeana: o investitie intr-un promotor digital al cresterii” reprezinta un pas important

COMUNICAT DE PRESA

Adina Valean: Intervenția statului trebuie sa susțină dezvoltarea infrastructurii, a inițiativei private si a actorilor economici competitivi la nivel local fără a vicia piața prin decizii părtinitoare si netransparente de susținere a unui singur jucător.

Strasbourg, 7 iulie 2011

Adoptarea de către plenul PE a raportului Tzavela privind „banda larga europeană: o investiție intr-un promotor digital al creșterii” reprezintă un pas important spre atingerea obiectivelor Agendei digitale 2020.

Din acest moment devine vitală implementarea reglementarilor din raport. Aceasta trebuie structurată in contextul unei strategii naționale, așteptata dar din păcate inexistenta, care sa susțină creșterea, competitivitatea si accesibilitatea pentru cetățeni in condițiile unor preturi corecte.

Intr-adevăr Romania este deficitara la absorbția fondurilor structurale. Dar aceasta stare de fapt nu justifica dorința Ministerului Telecomunicațiilor de a atrage aceste fonduri doar pentru a le transfera celor mai mari jucători din piața.

Insulele albe in serviciile ICT înseamnă lipsa infrastructurii, a inițiativei private si a actorilor economici competitivi la nivel local. Intervenția statului trebuie deci sa susțină exact aceste trei direcții de dezvoltare la nivel local si regional pentru a putea utiliza broadband-ul ca promotor digital al creșterii. Concurenta in piața trebuie declanșata prin ajutoarele de stat, nu viciata prin decizii părtinitoare si netransparente de susținere a unui singur jucător.

Comisia Europeana va trebui sa găsească reguli de ghidare aplicate particularităților prezente in statele membre, pentru implementarea cadrului revizuitUE in materie de telecom.

Piața competitivă, legislația clară și stabilă, condiționarea finanțării publice de sinergia cu fondurile structurale pentru a stimula întreprinderile locale si managementul non-discriminatoriu al traficului internet sunt obiectivele pe care le-am susținut prin amendamentele introduse de mine in raport si pe care le consider esențiale pentru succesul agendei digitale.

Next article Ukraine 20 years on: Challenges for the future
Previous article Preturile la roaming scad, din nou, de la 1 iulie

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment