NoutățiTelecomunicații

Consultare publica privind necesitatile in materie de viteza si calitate a conexiunilor la internet dupa 2020

Consultare publica privind necesitatile in materie de viteza si calitate a conexiunilor la internet dupa 2020

Economia globala se schimba foarte rapid intr-una digitala, cu noi oportunitati pentru inovare, crestere si locuri de munca.

In ultimii ani, s-au facut progrese importante pentru Europa in ceea ce priveste introducerea si adoptarea internetului de banda larga. La sfarsitul anului 2014, peste 68% din locuintele din UE erau dotate cu tehnologii de linie fixa pentru acces de generatie viitoare. Daca dorim sa cream o piata digitala unica, avem nevoie de retele digitale sigure, fiabile, accesibile si de mare viteza.

Cand vine vorba de conectivitate, s-a observat o permanenta crestera a nevoilor. In urmatorii ani, internetul va deveni o parte si mai importanta din economia globala, datorita dispozitivelor mobile din ce in ce mai ieftine si a aplicatiilor din ce in ce mai numeroase si diverse.

Prin urmare, este important sa intelegem cum si pentru ce folositi dumneavoastra serviciile digitale pentru ca legislatia sa raspunda nevoilor cetatenilor si industriei deopotriva. Aceasta evaluare va ajuta investitorii sa creeze retele de conectivitate pregatite pentru viitor si le va permite utilizatorilor sa profite din plin de tehnologiile digitale.

Va invit sa participati la aceasta consultare publica efectuata de Comisia Europeana pentru a va exprima parerile in legatura cu nevoile anticipate in materie de retele digitale fixe si mobile dincolo de orizontul anului 2020. Consultarea este adresata tuturor celor interesati (cetateni, intreprinderi, ONG-uri, autoritati publice) si va fi deschisa pana pe data de 7 decembrie 2015.

http://ec.europa.eu/digital-agenda/en/news/public-consultation-needs-internet-speed-and-quality-beyond-2020

Next article IT-iști și antreprenori români, sunteți invitați la consultări pentru proiectul "Piața Digitală Unică"!
Previous article Consultare publica pentru evaluarea si revizuirea normelor UE in domeniul telecomunicatiilor

Related posts

1 Comment

Leave a Comment