NoutățiTelecomunicații

Guvernul trebuie sa investeasca mai mult in internetul in banda larga

Guvernul trebuie sa investeasca mai mult in internetul in banda larga

COMUNICAT DE PRESA
Bruxelles, 27 mai 2011

cheap cialis onlinnt investiții pentru dezvoltare dar ele trebuie sa fie parte a unei strategii naționale pentru competiție, servicii de calitate și prețuri mici”

Comisia pentru Industrie a Parlamentului European a adoptat ieri raportul pe Broadband (Internet în banda larga) care stabilește condiții și recomandări pentru Statele Membre în domeniul dezvoltării rețelelor de internet de mare viteză.

Amendamentele doamnei Vălean promovează următoarele condiționări:

  • Piața competitivă pentru atingerea unui cost al internetului Broadband accesibil populației
  • Legislație clară și stabilă pentru promovarea investițiilor în rețelele de nouă generație
  • Condiționarea finanțării publice de sinergia cu fondurile structurale pentru a stimula întreprinderile locale, economia locală și pentru a crea locuri de muncă odată cu promovarea competitivității pe piața telecomunicațiilor

Uniunea Europeana susține, prin acest raport adoptat, crearea și menținerea unui climat competitiv in piață , printr-o legislație constantă în timp și armonizată la nivel european. Din păcate, semnalele pieței romanești de profil arată o tendință serioasă a investițiilor străine prezente, de a părăsi un mediu de afaceri insuficient consolidat în jurul ideii de concurență și în continuare predispus intervenției statului.

Îndeplinirea obiectivelor Agendei Digitale 2020 – obiectiv comun European – presupune internetul de mare viteză asigurat de industria europeană de cablu. Din perspectiva acestei industrii la nivelul anului 2020 internetul de mare viteză (peste 100 Mbps) oferit prin cablu va reprezenta 69% comparativ cu 1% in prezent după cum arata studiul Solon: Broadband on Demand.

Guvernul României poate găsi in Raportul Broadband întreaga susținere necesara pentru stimularea industriei romanești de profil.

“Structura actuală a Strategiei naționale de Broadband a Ministerului Comunicațiilor si anume: comunicarea unor proiecte mamut – viitoare – cu speranța ca acestea vor acoperi toate zonele albe de pe harta, este inadecvată.

În plus atunci când banii publici sunt utilizați pentru dezvoltarea infrastructurii – în acest caz cea IT – scopul nu poate fi exclusiv rețeaua în sine. Trebuie ca acești bani să creeze oportunități pentru inițiativa economică privată de la nivel local și regional pentru ca astfel se creează locuri de muncă, industrie locală și întregul lanț al valorii devine funcțional și util comunităților pentru care se realizează investițiile.

In concluzie dezvoltarea unor proiecte adaptate nevoilor comunităților într-un cadru legislativ armonizat este soluția pentru a atinge target-urile Agendei Digitale 2020 și pentru a evolua de la stadiul actual unde 80% din populație nu are acces la conexiune de Internet Broadband.

Next article Daca sustinem Grecia, sustinem Europa
Previous article Forumul EU-Ucraina

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment