DiscursuriNoutățiTelecomunicații

“In Romania europeana, spatiul digital trebuie sa ramana liber”

“In Romania europeana, spatiul digital trebuie sa ramana liber”

“Intelegem ca proiectul de lege pentru modificarea si completarea OUG nr. 111/2011 privind comunicatiile electronice este probabil motivat de ratiuni de siguranta nationala. Dar din punct de vedere economic, este o greseala care va crea probleme pentru sectorul ICT. Avem exemplul Italiei care a dat o astfel de lege si efectele imediate in piata au fost un blocaj in dezvoltarea si utilizarea retelelor WI-FI si o scadere a vanzarilor pentru cartelele telefonice preplatite. Cu astfel de consecinte, Italia a decis abrogarea acestei legislatii, dar efectele par a fi din pacate pe termen lung.

Spatiul digital este unul liber prin definitie. Ca toate guvernele lumii, mai democratice sau mai putin democratice, sunt tentate de cantitatea si calitatea informatiilor din sfera digitala, este o urmare aproape naturala a dezvoltarii rapide a sectorului IT&C. Totusi, accesul neingradit al autoritatilor statului in viata privata a cetatenilor tine de o alta era istorica.

Intr-o societate moderna, bazata pe liberul acces la informatii, interesul general ar fi ca tot mai multi romani sa beneficieze de servicii de telefonie mobila si internet intr-un mod cat mai prietenos pentru utilizatori.

Ma alatur asadar acelora care cred ca o piata cat mai libera si mai putin birocratica in domeniul telecomunicatiilor este spre beneficiul cetatenilor si pentru bunastarea lor. De aceea sper ca aceasta propunere sa fie respinsa de Parlamentul Romaniei inainte ca ea sa produca efecte greu de corectat in timp.”

Next article Adina Valean a participat la EPP Group Study Days, Albufeira 16-18 iunie
Previous article O delegație puternica pentru România în cel mai numeros grup din Parlamentul European

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment