NoutățiTelecomunicații

O piață unică de telecomunicații, liberalizarea ei și eliminarea tarifelor de roaming pentru scăderea prețurilor

O piață unică de telecomunicații, liberalizarea ei și eliminarea tarifelor de roaming pentru scăderea prețurilor

Produsele și serviciile de informație digitală, respectiv infrastructura pe care ele operează sunt coloana vertebrală a economiei globale moderne. Mizez pe potențialul acestui sector de a asigura o productivitate ridicată la nivelul economiei României, respectiv a UE. Economia digitală crește exponențial, chiar și de șapte ori comparativ cu restul economiei, conform unor estimări.

Sustin Agenda Digitală Europeană, politică europeană care odată integral implementată va crește PIB-ul European cu 5%, respectiv cu 1.500 de euro de persoană în următorii 8 ani și va crea 1,2 milioane de locuri de muncă prin dezvoltarea infrastructurii. Acest nivel este estimat să crească la 3,8 milioane de locuri noi de muncă pe termen lung.

Susțin acordarea ajutorului financiar european spre proiectele ce vor genera cerere pentru internetul în bandă largă – broadband, incluzând aici construirea unei infrastructuri europene de servicii digitale. Această infrastructură va permite implementarea serviciilor publice digitale din statele membre (e-Government, e-Health, e-Business) permițând astfel reducerea de costuri în toate aceste domenii și generând, totodată, cerere pentru internet de mare viteză. Investițiile în acest sector vor atrage capital privat și cu ajutorul instrumentelor financiare comunitare.

Sustin o piață unică de telecomunicații în UE și liberalizarea ei pentru a pune capăt monopolurilor naționale, pentru a crește competiția între operatori și a obține astfel servicii de calitate pentru consumatori la prețuri mai mici.

Sprijin eliminarea tarifelor de roaming la nivelul UE până în 2015.

Susțin o politică de protecție a datelor, care să reglementeze nevoia de intimitate a cetățenilor, dreptul lor la viață privată, cât și nevoia de acces la serviciile online. Susțin o reglementare flexibilă care să păstreze confidențialitatea utilizatorului ca persoană fizică, dar care, în același timp, să nu îngreuneze accesarea de site-uri.

Cer introducerea obligativității pentru operatorii de telecom a localizării exacte prin GPS a apelurilor la 112 efectuate de pe toate smartphone-urile.

Susțin introducerea la toate autovehiculele a sistemului eCall pentru apelurile automate la 112 în caz de accident.

Next article Prioritate la fonduri europene pentru proiectele de acces la piața globală a energiei
Previous article Eurosfat 2014: Dezbaterea "Iesirea din periferia economica a UE"

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment