Noutăți

Tribunalul Bucuresti a respins infiintarea gigantului energetic Electra

Tribunalul Bucuresti a respins infiintarea companiei energetice Electra in dosarul 49978/3/ 2010, sectia VI-a Comerciala. Tribunalul considera neintemeiata cererea Nuclearelectrica pentru inregistrarea in Registrul Comertului a noii companii, deoarece infiintarea acesteia nu poate avea loc prin fuziunea unor societati energetice, concomitent cu divizarea Hidroelectrica, scrie HotNews. Aceasta comasare a societatilor nu este posibila decat dupa dupa divizarea Hidroelectrica, printr-o procedura distincta de fuziune.

Avand in vedere ca atat fuziunea, cat si divizarea au ca efect transmiterea de patrimonii, numai derularea succesiva a acestor operatiuni permite creditorilor societatilor implicate sa urmareasca in ce masura drepturile lor vor fi afectate. Instanta considera ca proiectul de constituire a companiei Electra SA nu contine toate elementele care sa permita creditorilor sa cunoasca in ce masura vor fi sau nu afectati. Impotriva acestei sentinte poate fi depus recurs.
Procesul de constituire a celor doi giganti energetici, Electra si Hidroenergetica, este blocat de cateva luni din cauza contestatiilor depuse de catre creditori, sindicate si Fondul Proprietatea. In acest moment, exista circa 20 de astfel de contestatii depuse in justitie.

Electra ar urma sa fie formata prin contopirea Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Craiova, Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, SN Nuclearelectrica, Hidroserv Ramnicu Valcea concomitent cu preluarea patrimoniului Hidroelectrica SA, corespunzator sucursalelor SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu si SH Targu Jiu.

Sursa : Financiarul un articol de Arabela Boboc

Next article Internetul în anul 2010, în cifre
Previous article Comunicat de presa privind presedintia ungara a UE

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment