Noutăți

UNTOLD la Parlamentul European

UNTOLD la Parlamentul European

Membrii fondatori ai festivalurilor Untold și Neversea au lansat pe 27 iunie 2018 la Parlamentul European din Bruxelles inițiativa de a informa și educa publicul tânăr în privință reciclării deșeurilor, a economiei circulare și implicit a colectării selective. Alături de Președinta Comisiei de Mediu, Șănătate Publică și Siguranță Alimentară din forul legislativ European, europarlamentarul român Adina Vălean, Edy Chereji, Bogdan Buta și Bogdan Rădulescu au anunțat o serie de conferințe tematice ce va avea loc în toamna acestui an în mari universități din Europa. Pe lângă partea informativă, conferințele vor avea și o parte interactivă astfel că studenții europeni pot să-și prezinte ideile creative în privința reciclării iar cele mai bune vor fi premiate cu câte un stagiu la Comisia de Mediu din Parlamentul European plus abonamente la ediția din 2019 a festivalurilor din Cluj și Constanța.

Organizatorii festivalurilor au prezentat și măsurile ce se vor lua de la edițiile din acest an pentru protejarea mediului: instalarea de automate de colectare selectivă a plasticului, altele de colectare și reciclare instant a dozelor de aluminiu, scheme de atragere a publicului să colecteze selectiv prin oferirea unor premii sau obiecte promoționale și nu în ultimul rând vor transporta toți artiștii din festival cu mașini electrice.

La conferința de presă a participat și europarlamentarul belgian Ivo Belet, membru al Comisiei de Mediu care, alături de Adina Vălean, și-a arătat susținerea fată de inițiativa fondatorilor UNTOLD în contextul necesitătii de conștientizare a publicului asupra problemelor de mediu, la nivel european.

Adina Vălean, Președinte Comisia de Mediu, Parlamentul European: “Este pentru prima dată când organizatorii unui mare festival de muzică vin în Parlamentul European și lansează o asemenea inițiativă. Cred că publicul tânăr, în special, este cel mai dornic și deschis în a afla și a înțelege modalitățile de protejare a mediului înconjurător. Acestea sunt reglementate prin legislații europene adoptate cu success precum Pachetul Deșeuri sau care urmează a fi negociate precum Strategia pentru plasticul de unică folosință, în cadrul Comisiei pe care o conduc. Felicit fondatorii festivalurilor Untold și Neversea pentru angajamentul civic dar și pentru faptul că au ales să facă acest program de constinentizare la nivel european și nu s-au limitat doar la România. Este o mândrie de fiecare data când un lucru bun pornește din România și se concretizează și în străinătate.”

Bogdan Buta, Director General UNTOLD: “Ne bucurăm că suntem primul festival din România și din Europa care încheie un parteneriat cu Comisia de Mediu din Parlamentul European care vizează informarea și conștientizarea publicului tânăr asupra reciclării și a impactului plasticului asupra mediului. Sperăm ca exemplul nostru să fie preluat de toți organizatorii de evenimente din Europa.”

UNTOLD este câștigătorul premiului Best Major Festival la European Festival Awards.

https://www.dropbox.com/sh/yxogekyt0v6tfjh/AADQmTYaAACwvEqBCR8tty7Ha?dl=0

Next article O zi buna pentru internet
Previous article Urși, energie și shochu: o săptămână de Iași, București și Bruxelles

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment