Noutăți

Ziua mondială a sănătății

Ziua mondială a sănătății

Astăzi sărbătorim Ziua mondială a sănătății, iar Organizația Mondială a Sănătății inițiază campania de conștientizare a depresiei.

Depresia este o tulburare mintală des întâlnită, fiind rezultatul unei interacțiunii complexe între factorii sociali, psihologici și biologici. Conform Biroului regional pentru Europa al OMS, anual, una din 15 persoane suferă de depresie majoră în regiunea europeană a OMS, care include statele membre UE și alte 25 de țări. La nivel mondial, peste 300 de milioane de persoane de toate vârstele suferă de depresie, iar femeile sunt mai afectate decât bărbații. Fiind adeseori o boală  ascunsă, depresia este principala cauză care duce la invaliditate și care creează dificultăți substanțiale pentru sistemele de sănătate.

Deși există tratamente eficiente împotriva depresiei, numeroase obstacole precum lipsa resurselor, lipsa unui personal medical pregătit adecvat, dar și stigmatizarea socială duc la reducerea accesului pacienților la tratament. La nivel global, mai puțin de jumătate din pacienții afectați urmează un tratament, iar în anumite țări chiar mai puțin de 10%.

În calitatea mea de președinte al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European, consider că este esențial să combatem factorii de risc socioeconomic care duc la depresie.

Frecvența depresiei și a altor tulburări mintale este în creștere și, de aceea, este nevoie de mai multă investiție în sănătate pentru a le putea combate. Știu că riscurile pentru sănătate asociate depresiei, precum diabetul, bolile cardiovasculare și alte boli netransmisibile, reprezintă o povară pentru sistemele de sănătate din Europa și de aceea consider că trebuie să acționăm, la nivel european, pentru coordonarea eforturilor de combatere a cauzelor acestor afecțiuni.

Prin urmare, trebuie să știm că primul pas în lupta împotriva depresiei se face prin recunoașterea ei. Așadar, haideți să vorbim deschis despre acest subiect și să ne alăturăm campaniei Organizației Mondiale a Sănătății pentru combaterea depresiei!

Next article Implementarea legislatiei europene de mediu va imbunatati viata cetatenilor
Previous article Despre Brexit in Parlamentul European din Strasbourg

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment